Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i els organismes autònoms van tancar el 2011 amb un romanent de tresoreria negatiu d’11,6 milions

Escoltar

L’Ajuntament i els organismes autònoms van tancar el 2011 amb un romanent de tresoreria negatiu d’11,6 milions

La regidora Carolina Soler anuncia un nou Pla de sanejament financer per al 2013

La regidora d’Administració i Atenció Ciutadana, Carolina Soler, ha presentat avui en roda de premsa la liquidació del pressupost del 2011 corresponent a l’Ajuntament i els quatre organismes autònoms. 


El Grup Ajuntament va tancar l’exercici amb un resultat pressupostari negatiu de 140.315, 95 € i el romanent de tresoreria amb data 31 de desembre era de -11.586.031,33 €.La liquidació pressupostària

 

 


Malgrat la política de contenció del Govern Municipal, l’Ajuntament ha ingressat 4 milions d’euros menys dels previstos durant l’any passat i ha comptabilitzat 10 milions en concepte de provisió d’insolvències i d’ingressos que correspondrien a a exercicis anteriors que no s’havien produït. Entre aquests conceptes hi ha, per exemple, els 2,3 milions d’euros corresponents a l’IBI de les autopistes o l’1,3 milions de les companyies de telefonia mòbil, que el Govern Municipal creu que havien estat considerats com a ingressos en exercicis anteriors però que són de difícil cobrament i ara imputa a les provisions d’insolvències.

 

La regidora d’Administració i Atenció Ciutadana ha dit que la liquidació pressupostària no és cap bona notícia: “És l’evolució natural d’una pràctica que ha vingut fent l’anterior govern i que no s’adequava a la realitat”.

 

Carolina Soler ha dit també que l’estat de les finances municipals és molt complicat, tenint en compte que el Ple va rebutjar el Pla d’Ajust per pagar les factures pendents dels proveïdors corresponents al 2011, que l’empresa municipal PUMSA requereix una restructuració i que l’endeutament global de l’Ajuntament i les diferents empreses municipals arriba a 307 milions.

 

L’única manera de tirar endavant, segons Soler, és aplicar una combinatòria de tres mesures: reduir el pressupost 2012, aconseguir superàvit durant el 2013, i demanar un crèdit de legislatura. Per aquest motiu, la regidora ha anunciat l’elaboració d’un nou Pla de Sanejament financer de l’Ajuntament. “Tothom ha de ser conscient que pagar els deutes ens costarà molts anys i molts sacrificis”, ha conclòs.

 

En aquests moments, l’Ajuntament ja té vigent un Pla de sanejament financer, que acabarà el desembre de 2012.