Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament insta l’Estat a reclamar el pagament de l’IBI a sindicats, partits polítics i les seves fundacions

Escoltar

L’Ajuntament insta l’Estat a reclamar el pagament de l’IBI a sindicats, partits polítics i les seves fundacions

El Ple de juny va aprovar una proposta de resolució per instar el Govern de l’Estat a promoure una modificació de la llei per evitar les exempcions de l’Impost de Béns Immobles (IBI) i d’altres impostos a sindicats, partits polítics i les seves fundacions.


 

La proposta va ser presentada per CiU com a text alternatiu a sengles propostes presentades per ICV-EUiA i la CUP i PxC, que estaven incloses a l’ordre del dia i van ser rebutjades. Aquest tercer text va ser aprovat finalment amb el suport de tots els grups, a d’ICV-EUiA i la CUP, que van votar en contra.

 

El text íntegre de la resolució és:

 

“Atesa la difícil situació financera dels ajuntaments, generada per la baixada d’ingressos i la necessitat urgent de fer front a la despesa social per pal·liar les dificultats socioeconòmiques que avui pateixen moltes famílies, entre d’altres mesures per fer front a aquesta complexa situació, caldria fer les modificacions legislatives pertinents, que afectin al pagament de l’IBI dels béns immobles de titularitat de sindicats, partits polítics i les seves fundacions.

 

Per aquesta raó el grup municipal de CiU proposa al Ple de l’Ajuntament de Mataró l’adopció dels següents,

 

ACORDS:

 

Primer.- Instar al Govern de l’Estat que porti una proposta al Congrés dels Diputats per a modificar la Llei d’Hisendes Locals, la Llei de Mecenatge i Fundacions i altres normes estatals, autonòmiques i locals, per a evitar injustificables exempcions de l’IBI i d’altres impostos als sindicats, als partits polítics i les seves fundacions.

Segon.- Comunicar aquest acord, per tal de sol·licitar el seu suport, als grups polítics presents al Congrés dels Diputats i el Senat, així com a tots els partits polítics amb seu a Mataró”