Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament poda els eucaliptus del Parc Central

Escoltar

L’Ajuntament poda els eucaliptus del Parc Central

L’actuació es fa principalment per retirar branques perilloses

L’Ajuntament començarà demà, 2 octubre, els treballs de poda dels eucaliptus del Parc Central. L’actuació afecta a 16 arbres i té un pressupost de 21.097,56 € ( IVA inclòs).

 

Els treballs són necessaris per l’important creixement que els arbres han tingut en els darrers anys i perquè alguns exemplars estan afectat per un fong (Laetiporus sulfureus), molt habitual en aquesta espècie, que accelera el trencament d’estructures de les branques amb baixa vitalitat.

 

La poda ha estat encarregada a l’empresa Arborist, especialitzada en arboricultura. Els operaris treballaran amb tècniques de trepa i amb cistella, i tots els treballs seran supervisats pels tècnics de la Secció de Jardineria del Servei de Serveis i Manteniment. Mentre duri la poda, algunes zones del parc estaran tancades al públic. Es preveu que els treballs estiguin enllestits en 2 setmanes.

 

L’actuació suposa reduir la capçada d’alguns exemplars, que en alguns casos té de 6 a 8 metres d’alçada; fer una poda de neteja de manteniment i aclarida; retirar les branques que tenen perill de caure (per ferides, codominàncies o fongs); treure tota l’escorça dels arbres i fer la recollida de les branques, neteja i trasllat de les restes a abocador per al seu tractament.