Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament reclama a la Generalitat la construcció urgent d’una nova escola a l’antiga paperera Can Fàbregas

Escoltar

L’Ajuntament reclama a la Generalitat la construcció urgent d’una nova escola a l’antiga paperera Can Fàbregas

Acollirà els alumnes de l’Angeleta Ferrer, que han hagut d’abandonar el seu edifici

L’Ajuntament reclama al Departament d’Ensenyament de la Generalitat que construeixi de manera urgent una nova escola de primària a l’antiga fàbrica paperera Can Fàbregas, a l’àmbit Lepant-Churruca. El futur centre acollirà als alumnes de l’Escola Angeleta Ferrer, que han hagut d’abandonar l’edifici que ocupaven a la plaça de Cuba perquè s’ha detectat aluminosi en una part de l’immoble.

 

L’edifici de l’Angeleta Ferrer està format per dos cossos estructurals units per una mateixa escala. Els serveis tècnics municipals han detectat els problemes estructurals arran d’uns treballs previs a la construcció d’una segona escala per millorar els sistemes d’evacuació. L’Ajuntament va tenir coneixement dimecres 7 a la tarda que les mostres de ciment analitzades en laboratori confirmaven l’existència d’aluminosi en la part de l’edifici que té façana cap a la plaça de Cuba. Durant la mateixa nit es va fer una nova inspecció per valorar l’abast de la patologia i es va acordar el desallotjament.

 

Davant d’aquestes circumstàncies, el Departament d’Ensenyament va proposar traslladar a l’Escola Torre Llauder a partir de dilluns, i de manera provisional fins que estigui construït el nou edifici, els 221 alumnes de l’Angeleta Ferrer. L’Escola Torre Llauder té ara una sola línia però espai per allotjar-ne dues. La Generalitat té previst fer obres menors de forma imminent per habilitar els espais necessaris en aquest edifici, i està traslladant a l’antiga Escola Menéndez y Pelayo (Rocafonda, 20) els serveis educatius i de suport als centres que tenia a Torre Llauder.

 

Per la seva part, l’Ajuntament apuntalarà l’edifici de l’Angeleta Ferrer i durà a terme el trasllat del material escolar.

 

 

Informació a les famílies

 

Les famílies dels alumnes han estat informades sobre la situació de l’edifici a primera hora d’aquest dijous per telèfon i correu electrònic i mitjançant un comunicat. Els 45 nens que no han pogut quedar-se a cura de familiars han passat la jornada lectiva al Poliesportiu Municipal Eusebi Millán, on també han disposat de servei de menjador. Demà divendres està previst dur a terme el mateix dispositiu.

 

L’Ajuntament posa a disposició dels interessats el telèfon d’atenció ciutadana 010 i el de l’Institut Municipal d’Educació (93 758 23 31).