Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament reclama a la Generalitat que comenci immediatament les obres de l’escola Marta Mata

Escoltar

L’Ajuntament reclama a la Generalitat que comenci immediatament les obres de l’escola Marta Mata



La Junta de Portaveus, que va tenir lloc dilluns 13 de febrer, va acordar portar a aprovació del pròxim Ple una proposta de resolució per tal de reclamar al Govern de la Generalitat l’inici immediat de les obres de l’escola Marta Mata. La proposta la van presentar els grups municipals del PSC, CiU, PPC, PxC, ICV-EUiA i CUP.


 

La setmana passada, l’alcalde, Joan Mora, es va reunir amb la consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau, i el portaveu del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, per demanar-los que els alumnes de l’escola Marta Mata puguin començar el curs 2012-2013 en el nou edifici de la carretera de Cirera.

 

L’alcalde també va mantenir una trobada amb el secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat, Damià Calvet, que es va comprometre a què representants de l’empresa pública GISA es reuniran amb l’AMPA de l’escola Marta Marta per explicar-los l’estat de les obres de la futura escola.

 

La proposta diu el següent:

 

“És coneguda la situació de l’escola Marta Mata que comparteix espai, des de la seva fundació, amb l’escola Antonio Machado. Aquesta convivència ha estat possible gràcies a la disponibilitat d’espais de l’edifici de l’Antonio Machado i al ser les dues escoles de recent creació. Però sobretot ho ha estat, gràcies a la implicació i voluntat d’entesa i col·laboració de tota la comunitat educativa: pares, mares, personal docent, personal de suport, consells escolars,... El lògic creixement dels dos centres ha portat a una sobreocupació de l’edifici de l’Antonio Machado havent-se de realitzar obres d’adequació per poder ubicar correctament tots els grups de les dues escoles. Les instal·lacions en aquests moments ja estan sobresaturades, ja que durant aquest curs estan albergant un 50 % més de nens i nenes de l’ocupació prevista per a l’escola Antonio Machado.

 

De cara al curs 2012-2013 no existeix cap possibilitat de generar nous espais dins de l’edifici actual de l’Antonio Machado i això obliga a haver de disposar del nou centre Marta Mata sense cap mena de dilació pel començament del curs, el setembre vinent. Estem, doncs, davant d’una situació complexa i límit que necessita decisions immediates i que en cap cas admeten demora.

 

En reiterades ocasions hem tractat aquest tema en el Ple municipal, sempre amb la voluntat de que l’escola fos una realitat el setembre del 2012. Arribats aquí, ja no podem admetre cap més dilació. Havent realitzat tot el tràmits administratius necessaris, havent-se adjudicat l’obra, reclamem l’inici immediat de les obres de construcció de l’escola Marta Mata per tal de satisfer les necessitats de les dues comunitats educatives, la del Marta Mata i també la de l’Antonio Machado.

 

És per això, i amb l’objectiu de poder escolaritzar de forma correcta els nens i nenes de les escoles Antonio Machado i Marta Mata, aquests grups municipals presenten la següent proposta de resolució:

 

Primer: El consistori en Ple reclamarà a la Generalitat de Catalunya l’inici immediat de les obres de construcció de l’escola Marta Mata, per tal de què pugui iniciar les seves activitats a l’inici del curs 2012 -2013.

 

Segon: Comunicar aquest acord al Departament d’Ensenyament així com a tots els grups del Parlament de Catalunya.

 

Tercer: Comunicar a les comunitats educatives del Marta Mata i de l’Antonio Machado aquest acord”.