Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament redueix a la meitat el cost de la llicència per obres menors per incentivar la rehabilitació i la sostenibilitat

Escoltar

L’Ajuntament redueix a la meitat el cost de la llicència per obres menors per incentivar la rehabilitació i la sostenibilitat

Les llicències per obres menors a Mataró costen enguany la meitat que l’any passat. Les ordenances fiscals 2012 han introduït una reducció del 50 % en l’import que cobra l’Ajuntament a les persones o empreses que sol·licitin una llicència d’obres menors.



El preu ha passat de ser de 62,80 € a 31,40 € i s’aplica també per a la sol·licitud de modificacions o ampliacions del mateix projecte. 




Les obres menors més habituals poden anar des de la reparació d’elements externs d’un edifici, com ara l’arranjament de cobertes i terrats o el tancament de balcons, fins a la creació o modificació del seu interior, com ara l’eliminació d’envans o les reformes d’instal·lacions. També es consideren obres menors algunes construccions de nova planta com els tancaments de finques, la construcció de murs de contenció, piscines o pous.

 

També s’han rebaixat a la meitat el preu la sol·licitud de llicències per obres menors que fomentin l’estalvi i l’eficiència energètica i la utilització d’energies renovables (12,08 €), per les obres menors iniciades sense haver presentat la documentació de legalització al Registre General de l’Ajuntament (240,36 €), i per les obres menors iniciades amb la documentació presentada a tràmit, però pendents d’autorització (75,49 €).

 

El promotor de l’obra és el responsable de cursar a l’Ajuntament la corresponent sol·licitud de llicència, cosa que pot fer personalment a les oficines del Servei de Llicències (carrer de Pablo Iglesias, 63) o a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (La Riera, 48).

 

En els darrers set anys el número de llicències d’obres menors han anat disminuint. L’any 2010 es van demanar 209, xifra idèntica a la del 2009, al 2008 229, al 2007 264, i al 2006 336.