Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament va requerir que es reforcés l’estintolament de la casa del carrer de Sant Antoni enfonsada avui

Escoltar

L’Ajuntament va requerir que es reforcés l’estintolament de la casa del carrer de Sant Antoni enfonsada avui

Els veïns desallotjats no podran tornar a les cases fins garantir que no hi ha més perill

L’Ajuntament va requerir en dues ocasions a l’empresa promotora que treballa al número 40 del carrer de Sant Antoni que realitzés treballs d’estabilització de les finques veïnes després de l’ensorrament, el passat febrer, d’un primer immoble.

 

Aquest primer ensorrament va tenir lloc el 23 de febrer i va afectar el sostre d’una casa deshabitada situada al número 38 del carrer de Sant Antoni, que va caure presumptament a causa de les obres que es realitzaven al número 40. L’endemà, 24 de febrer, l’Ajuntament va requerir el propietari del l’edifici ensorrat perquè enderroqués la resta de l’immoble que no havia caigut, i els promotors de les obres del número 40 perquè realitzessin treballs d’estabilització de les finques veïnes, entre ells l’estintolament de la mitgera i sostre del número 36. Els tècnics municipals van comprovar en dies successius que els treballs havien estat executats.

 

El divendres 23 de març, després d’una nova inspecció de tècnics municipals al número 36 realitzada a instàncies del propietari, es va constatar que havien aparegut esquerdes importants en l’edifici. L’Ajuntament va ordenar el seu desallotjament i va requerir novament el promotor de les obres del número 40 perquè prengués mesures per evitar l’ensorrament d’aquest immoble. En aquest cas, el promotor va rebutjar executar aquests treballs per no ser el propietari de la finca afectada. En un escrit anterior enviat a l’Ajuntament, el promotor atribuïa el perill d’ensorrament del número 36 al mal estat del terreny per filtracions d’aigua.

 

Arran de l’ensorrament aquest migdia del número 36 l’Ajuntament ha fet dos nous decrets per dur a terme les actuacions següents: declarar la ruïna imminent de les restes de l’edifici; ordenar al propietari de l’immoble que enderroqui la part de la façana que ha quedat en peu; ordenar a la promotora de les obres del número 40 que suspengui els treballs que executa en aquesta finca i desallotgi els operaris, i ordenar el desallotjament dels ocupants dels immobles número 32, 34, 35 i 37.

 

Pel que fa el reallotjament dels afectats, les 11 persones que estaven a la pensió situada al número 37 passaran la nit a l’alberg de Creu Roja, que s’ha obert de manera extraordinària, i al Centre d’Acollida Municipal. També s’ha facilitat allotjament en un hotel de la ciutat als veïns del número 35, mentre que la resta s’allotjarà a casa de familiars. Els veïns afectats no podran tornar a les seves cases fins que la seguretat a les finques no estigui garantida.