Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde anuncia noves mesures d’estalvi perquè la situació de les finances “és delicada, complicada i fins i tot crítica”

Escoltar

L’alcalde anuncia noves mesures d’estalvi perquè la situació de les finances “és delicada, complicada i fins i tot crítica”

Joan Mora ho diu en una entrevista a l’emissora municipal Mataró Ràdio

L’alcalde, Joan Mora, va anunciar dimecres a la tarda que el Govern municipal s’està plantejant prendre severes mesures d’estalvi en la despesa general de l’Ajuntament per poder donar continuïtat als programes socials destinats a ajudar la gent més necessitada.


 

La situació de les finances municipals és “delicada, complicada i, en alguns casos, sobretot quan afecta a contractes de persones, pot ser crítica”, va dir en una entrevista als serveis informatius de Mataró Ràdio. Per aquest motiu, l’alcalde creu que l’Administració s’ha de gestionar de manera creativa i el més eficient possible.

 

En aquest sentit, va dir que s’està plantejant, per exemple, aturar les fonts ornamentals o revisar el número de vehicles que té l’Ajuntament. Deixar les fonts sense aigua podria representar, segons Joan Mora, un estalvi d’entre 80.000 i 100.000 € per la ciutat, que es destinarien a programes socials. “Qualsevol despesa que té l’Ajuntament, hem de veure si és necessària o no”.

 

L’alcalde va explicar que el Pressupost Municipal 2012 “canviarà molt” perquè l’Ajuntament no podrà comptar amb els 11 milions d’€ que tenia previst inicialment d’endeutament arran del Decret que l’Estat va dictar a final d’any. Malgrat que el pressupost es va aprovar inicialment el 4 de gener, el govern municipal l’ha de tornar a portar a aprovació per ajustar-lo al nou marc legal i, en les darreres setmanes està revisant tots els projectes i serveis previstos per valorar si els pot mantenir o n’haurà de renunciar.

 

Dels 11 milions de crèdit que l’Ajuntament havia de demanar als bancs, bona part anaven a ser destinats al pla de reestructuració de PUMSA i la resta eren per inversions, com arranjament de teulades i d’una part de Can Palauet, arreglar un mur del pont de la riera de Sant Simó, millorar els eixos comercials per preparar la ciutat per l’arribada d’El Corte Inglés, o arranjaments del centre d’acollida municipal.

 

El Govern municipal no només està buscant la manera de finançar aquests projectes i serveis, sinó també d’altres que estaven inclosos en la Llei de barris, que la Generalitat financia en un 50%. “Ens diuen (la Generalitat) que no ens podran pagar 680.000 euros que ens tocaven, així que ara hem de decidir també els projectes o programes socials que estem en condicions de finançar nosaltres directament. Estem en un atzucac”, va afirmar l’alcalde.

 

En un altre ordre de coses, l’alcalde va mostrar-se convençut que malgrat els ajustos pressupostaris que el Consorci Digital Mataró Maresme està fent “Mataró no perdrà la televisió”. Mora va explicar que hi ha hagut ajuntaments que han abandonat el Consorci tot i la rebaixa del 30 % que es va plantejar al novembre passat amb l’objectiu que les quotes fossin més assequibles i d’altres municipis s’animessin a participar en el projecte. Aquesta situació és la que, segons l’alcalde, estreny encara més el pressupost disponible i ha fet impossible renovar el contracte amb la productora Lavínia amb data 31 de gener. “Estic segur que, fent un sobreesforç, podem tirar endavant la televisió”, va concloure.