Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde anuncia que la Generalitat ha sol·licitat la llicència d’obres per construir l’escola Marta Mata

Escoltar

L’alcalde anuncia que la Generalitat ha sol·licitat la llicència d’obres per construir l’escola Marta Mata

Els projecte i el calendari serà presentat als pares en una reunió informativa el 13 de març

L’alcalde, Joan Mora, va anunciar durant el Ple d’ahir que la Generalitat ha presentat ja a l’Ajuntament el projecte bàsic i la sol·licitud de llicència d’obres per construir l’escola Marta Mata, que s’ha d’aixecar a la carretera de Cirera i que actualment funciona a l’edifici de l’escola Antonio Machado.


 

Per informar la comunitat educativa, és a dir als pares i professors, està previst que la Generalitat convoqui el proper 13 de març a una reunió informativa a l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) de l’escola per explicar tots els detalls i el calendari previst per l’obra. A aquesta reunió hi assistiran tant els responsables del Departament d’Ensenyament com de GISA.

 

L’alcalde va ensenyar uns plànols del projecte i va afirmar que l’Ajuntament farà tot el possible per agilitzar els tràmits municipals, que són la concessió de la llicència d’obres i una exempció del 95 % de l’impost de construcció. De totes maneres, Joan Mora va afirmar que la Generalitat vol garantir “un pla b” per si l’escola, en comptes d’estar l’1 de setembre, està acabada l’1 d’octubre. Aquest pla alternatiu consistiria en la construcció d’una estructura perdurable a l’escola Antonio Machado que serveixi durant un mes o mes i mig per allotjar els alumnes del Marta Mata mentre acabin les obres i que després sigui d’utilitat a la mateixa escola Antonio Machado.

 

L’alcalde va fer aquest anunci durant el debat de dues propostes de resolució que reclamaven a la Generalitat que comenci immediatament les obres de l’escola Marta Mata i aporti informació clara i concreta dels terminis de construcció del nou edifici. Les dues propostes van ser aprovades. La primera per unanimitat perquè la presentaven tots els grups. La segona, presentada per ICV-EUiA i que sol·licitava precisament la convocatòria d’una reunió informativa, va ser acceptada per tots (CiU, PSC, PPC, ICV i CUP) i rebutjada per PxC.

 

El text íntegre de la proposta de resolució conjunta es recull a continuació:

 

“És coneguda la situació de l’escola Marta Mata que comparteix espai, des de la seva fundació, amb l’escola Antonio Machado. Aquesta convivència ha estat possible gràcies a la disponibilitat d’espais de l’edifici de l’Antonio Machado i al ser les dues escoles de recent creació. Però sobretot ho ha estat, gràcies a la implicació i voluntat d’entesa i col·laboració de tota la comunitat educativa: pares, mares, personal docent, personal de suport, consells escolars... El lògic creixement dels dos centres ha portat a una sobreocupació de l’edifici de l’Antonio Machado havent-se de realitzar obres d’adequació per poder ubicar correctament tots els grups de les dues escoles. Les instal·lacions en aquests moments ja estan sobresaturades, ja que durant aquest curs estan albergant un 50 % més de nens i nenes de l’ocupació prevista per a l’escola Antonio Machado.

 

De cara al curs 2012-2013 no existeix cap possibilitat de generar nous espais dins de l’edifici actual de l’Antonio Machado i això obliga a haver de disposar del nou centre Marta Mata sense cap mena de dilació pel començament del curs, el setembre vinent. Estem, doncs, davant d’una situació complexa i límit que necessita decisions immediates i que en cap cas admeten demora.

 

En reiterades ocasions hem tractat aquest tema en el Ple municipal, sempre amb la voluntat de que l’escola fos una realitat el setembre del 2012. Arribats aquí, ja no podem admetre cap més dilació. Havent realitzat tot el tràmits administratius necessaris, havent-se adjudicat l’obra, reclamem l’inici immediat de les obres de construcció de l’escola Marta Mata per tal de satisfer les necessitats de les dues comunitats educatives, la del Marta Mata i també la de l’Antonio Machado.

 

És per això, i amb l’objectiu de poder escolaritzar de forma correcta els nens i nenes de les escoles Antonio Machado i Marta Mata, aquests grups municipals presenten la següent proposta de resolució:

 

PRIMER: El consistori en Ple reclamarà a la Generalitat de Catalunya l’inici immediat de les obres de construcció de l’escola Marta Mata, per tal de que pugui iniciar les seves activitats a l’inici del curs 2012 -2013.

 

SEGON: Comunicar aquest acord al Departament d’Ensenyament així com a tots els grups del Parlament de Catalunya.

 

TERCER: Comunicar a les comunitats educatives del Marta Mata i de l’Antonio Machado aquest acord.”