Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde clausura la segona trobada dels participants en el projecte Grundtvig Protect

Escoltar

L’alcalde clausura la segona trobada dels participants en el projecte Grundtvig Protect

Es tracta d’una iniciativa compartida per Berlín, Amsterdam, Viena i Mataró

 


L’alcalde, Joan Mora, ha presidit avui l’acte de clausura de la segona trobada de participants en el projecte Grundtvig Protect, una iniciativa finançada per la Comissió Europea destinada a formar voluntaris per a que puguin col·laborar en situacions d’emergència.

 

Els participants han estat representants de diferents entitats i cossos de seguretat procedents de Berlín, Amsterdam, Viena i Mataró, que han estat reunits durant tres dies a la ciutat amb l’objectiu de compartir experiències i planificar els cursos de formació que impartiran i que es desenvoluparan amb la fórmula de l’Aprenentatge en Servei. Els destinataris de la formació seran persones adultes d’origen immigrant que siguin membres d’una entitat o associació i que vulguin col·laborar com a voluntaris. Se’ls oferirà formació sobre primers auxilis, prevenció de riscos i suport en incendis, accidents de trànsit, domèstics o aquàtics, coneixements bàsics de protecció civil i del medi ambient, civisme i convivència.

 

Durant l’acte de cloenda de la trobada, que ha tingut lloc a les 12.30 hores a la Sala L’Arquera del TecnoCampus, hi ha intervingut la coordinadora del projecte, Grazyna Wittgen; Dirk Würger, representant del Senat de Berlin; Josep Quitet, president provincial de Creu Roja; Xavier Bosch, director general d’Immigració de la Generalitat; i l’alcalde de Mataró.

 

Joan Mora ha agraït als assistents l’esforç i col·laboració de tots els cossos de seguretat i representants d’entitats implicades en el projecte, sense els quals la iniciativa no hagués estat possible. “Estem obligats a buscar fórmules de recerca que ens permeti ser útils als nostres ciutadans, sigui quina sigui la seva procedència. No ens podem permetre el luxe que la nostra societat pateixi una fractura social”, ha dit l’alcalde.