Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde es mostra indignat per l’estat de les infraestructures de rodalies després de l’accident de tren succeït a Mataró

Escoltar

L’alcalde es mostra indignat per l’estat de les infraestructures de rodalies després de l’accident de tren succeït a MataróL’alcalde, Joan Mora, ha rebaixat a les 12.00 h a la fase d’alerta el Pla Bàsic d’Emergència Municipal, que estava activat en fase d’emergència per un accident d’un tren de rodalies que ha tingut lloc aquest matí a l’estació de Mataró, atès que els trens circulen amb normalitat al seu pas per Mataró i tots els ferits han estat evacuats. El Pla es manté en fase d’alerta per l’onada de fred siberià que afecta a Catalunya des del passat dijous.
Mora, en el lloc dels fets, ha declarat que “en l’últim mes se’ns està acabant la paciència. Els usuaris de rodalies, ja sigui per errades tècniques o humanes o per l’estat de les infraestructures hem patit 3 accidents i això no pot ser. Els usuaris ens hem de sentir segurs”.  “No vull alarmar ningú. Només vull fer un avís perquè ens posem tots junts a treballar: Renfe, ADIF, la Generalitat i el Ministeri, però això no es pot tolerar més”, ha afegit.
El xoc ha tingut lloc abans de les 10 del matí quan el comboi, procedent de Barcelona, a l’arribar a Mataró ha xocat amb el topall de final de la via 4. L’accident ha produït, segons el SEM, 10 ferits: 1 de greu (conductor) i 9 classificats com menys greus. 8 dels ferits han estat traslladats a l’Hospital de Mataró i 2 a l’Hospital de Can Ruti de Badalona.
Els hospitals han habilitat un telèfon d’atenció per als familiars dels afectats, al qual es pot accedir a través del telèfon d’informació 012.
Segons informació de Renfe el nombre aproximat de viatgers en el comboi era de 56.
Per la seva banda, la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat el Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril Ferrocat en fase d’alerta.
A la mateixa estació s’ha fet una reunió entre els diferents operatius per anar fent seguiment i valoració de la situació. En aquesta reunió han participat Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, SEM, responsables de seguretat de Renfe, Policia local de Mataró, responsables i tècnics de Protecció Civil de l’Ajuntament de Mataró i tècnics de Protecció Civil de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya.Segons dades de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya, els Bombers de la Generalitat han desplaçat 9 dotacions i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha enviat 5 unitats.