Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde lliura els diplomes als participants de les mostres de teatre juvenil i infantil

Escoltar

L’alcalde lliura els diplomes als participants de les mostres de teatre juvenil i infantil

Hi han participat 5 instituts i 4 escoles de primària

L’alcalde, Joan Mora, juntament amb el president de l’Institut Municipal d’Educació (IME), Pere Galbany, va presidir abans-d’ahir l’acte de cloenda de la XII Mostra de Teatre Juvenil i la II Mostra de Teatre Infantil en el qual es van lliurar els diplomes als participants. També hi va ser present el coordinador de la Mostra de Teatre, Enric Domingo.


 

Enguany, el Teatre Monumental ha acollit del 7 al 15 de maig les dues mostres. Després de la bona acollida que va tenir l’any passat unir els centres de primària i de secundària de Mataró, s’ha volgut repetir l’experiència amb 5 instituts i 4 escoles de primària en aquest projecte de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC) i l’Institut Municipal d’Educació (IME).

 

L’alcalde va destacar en el seu parlament la importància d’aquestes dues iniciatives perquè treballen i creen valors i donen eines als més joves per encarar el futur així com també va destacar que són projectes que fomenten la cohesió social.

 

La Mostra parteix de la capacitat que té el teatre de socialitzar les inquietuds dels joves des d’un prisma col·lectiu i al mateix temps de provocar la intuïció i la creativitat. Professors i alumnes de 2n, 3r i 4t d’ESO, coordinats per Enric Domingo, han treballat peces d’autors catalans joves com Marta Buchaca, Anna Rodríguez i Mercè Maure, així com també a través d’obres d’autors consagrats com Josep M. Benet i Jornet.

 

Per altra banda, Toni Arteaga, encarregat de l’assessorament, ha fet un treball diferent amb els 140 alumnes de primària que participen a la II Mostra de Teatre Infantil. En aquest cas s’ha incentivat la creació col·lectiva dels grups, tot fent-los reflexionar sobre temes d’actualitat com són la violència, la pobresa, el poder, el consum, la globalització, la incomunicació o les addiccions.

 

Els diplomes es van lliurar als següents escoles i instituts:

 

. “No necessito més del que tinc”, escola Antonio Machado



.  “Tots junts aquí”, escola Camí del Mig



. “Millor estar acompanyat”, escola Camí del Mig



.  “Nassos, nassos, nassis”, escola Josep Montserrat



. “És a les teves mans”, escola Torre Llauder



. “On és el paradís”,escolaTorre Llauder



. “Amor, amor”, institut Alexandre Satorras



. “Gustos nous”, institut Miquel Biada



. ”Sandra Miller”, institut Thos i Codina

           

. ”Plastilina”, institut Puig i Cadafalch

 

. ”El somni de Bagdad”, institut Pla d’en Boet

 

També es va lliurar un diploma al taller extraescolar de l’institut Alexandre Satorras a l’obra “Peacetown”.