Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde signa amb la Generalitat el finançament fins al 2015 dels programes de benestar social i polítiques d’igualtat

Escoltar

L’alcalde signa amb la Generalitat el finançament fins al 2015 dels programes de benestar social i polítiques d’igualtat

El contracte programa equival a un import de més de 10 milions d’eurosL’alcalde, Joan Mora, va signar ahir a la tardael contracte programa 2012-2015 amb el conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Cleries, en matèria de serveis socials, programes relatius al benestar social i polítiques d’igualtat. En el mateix acte també van signar la resta d’ajuntaments de més de 20.000 habitants i els consells comarcals de la demarcació de Barcelona. En total la Generalitat hi destinarà enguany 91.850.302,86 €. L’acte va tenir lloc a l’Auditori del Palau de la Generalitat.


 

El Ple municipal de juny va aprovar per unanimitat la signatura d’aquest contracte programa que equival a un import de 10.903.642,01 € que s’adrecen als següents programes:

 

. Serveis socials bàsics

. Serveis d’intervenció socioeducativa no residencials per a infants i adolescents

. Sistemes de resposta urgent per a dones que es troben en situació de violència i per als seus fills i filles

. Acollida i integració a persones estrangeres immigrades

. Programa d’inclusió social

. Servei de transport adaptat

. Equips d’atenció a la infància i l’adolescència (EAIA)

. Òrgans de participació en serveis socials

. Serveis d’informació i atenció a les dones - SIAD

 

 

Acord Marc consensuat amb l’ACM i l’FMC

 

Els contractes programa subscrits s’emmarquen dins de l’Acord marc per a la coordinació, cooperació i col·laboració en matèria de serveis socials, programes relatius al benestar social i polítiques d’igualtat pel període 2012-2015, signat ara fa unes setmanes entre el Departament de Benestar Social i Família, l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).

 

Aquest Acord estableix els criteris generals respecte els serveis socials bàsics, polítiques d’igualtat i els serveis especialitzats adreçats a col·lectius com ara famílies amb infants de curta edat, gent gran, infants i adolescents, persones amb discapacitat, amb malaltia mental, amb problemes de drogodependències, afectades pel VIH/Sida, persones immigrades, entre altres.