Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde visita els efectius de la Creu Roja que treballen a les platges de Mataró

Escoltar

L’alcalde visita els efectius de la Creu Roja que treballen a les platges de Mataró

Ahir va ser l’últim dia de la temporada alta que es va iniciar el 24 de junyL’alcalde, Joan Mora, i la regidora de Via Pública, Núria Calpe, van visitar ahir diumenge els efectius de la Creu Roja que aquest estiu estan treballant al litoral mataroní oferint el servei de vigilància i socorrisme coordinats pel Servei de Protecció Civil de l’Ajuntament.


 

A la visita, a la qual hi van assistir 28 socorristes i els coordinadors, l’alcalde va aprofitar per agrair la tasca que està realitzant tot el personal de la Creu Roja durant la temporada estiuenca perquè les platges siguin un espai segur per als usuaris.

 

Des de l’inici de la temporada i fins al 21 d’agost, el servei de la Creu Roja ha efectuat 953 assistències sanitàries, de les quals 607 ho han estat per picades de medusa. S’han rescatat 11 banyistes i els efectius terrestres, com a mesura preventiva, han fet 5.695 avisos a banyistes, embarcacions o pescadors i des de l’embarcació s’han fet 905 avisos. Les assistències han requerit 11 evacuacions.

 

 

Conveni amb la Creu Roja

 

L’Ajuntament aquest any ha fet un esforç suplementari per mantenir el mateix servei de vigilància i socorrisme que s’havia fet la temporada passada, malgrat l’actual marc pressupostari i la reducció dels ajuts que es rebien d’altres administracions per aquest concepte. Les tasques les realitza la Creu Roja per encàrrec municipal, mitjançant el conveni de col·laboració que l’entitat signa cada any amb l’Ajuntament. Per optimitzar recursos, el Servei de Serveis i Manteniment ha assumit aquest any bona part del manteniment de les instal·lacions necessàries per dur a terme la vigilància del front litoral.

 

Segon el conveni amb Creu Roja, el servei es presta en temporada mitja els caps de setmana compresos entre el 19 de maig i el 17 de juny i també els dies 8, 9, 10 i 11 de setembre, amb un horari de 10 a 18 h. Durant la temporada alta, del 24 de juny al 2 de setembre, és diari i l’horari és de 10 a 19 h.

 

El servei compta amb 28 persones entre socorristes (7 en temporada mitja i 16 en temporada alta), responsables i personal tècnic. 

 

La Creu Roja disposa de dues torres de vigilància a la platja del Varador i a la del Callao, i de tres cadires de vigilància: dues a la platja del Varador i una a la del Callao. També s’encarrega de l’assistència sanitària dels usuaris a partir dels quatre punts que tenen situats a les platges de Ponent, del Varador i del Callao i dins el Port de Mataró, i a la platja de Sant Simó hi ha un mòdul d’intervenció immediata. La Creu Roja també disposa d’una embarcació amb base al Port de Mataró i un sistema d’abalisament de les platges amb boies.

 

A part de les tradicionals banderes informatives, les platges de Mataró disposen d’un sistema de megafonia per fer comunicacions relatives a l’obertura i tancament del servei de vigilància i socorrisme, el color de la bandera i la qualitat de l’aigua. A més la platja del Varador disposa d’un servei de bany adaptat.