Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alumnat de l’escola Angeleta Ferrer comença les classes a l’edifici de l’escola Torre Llauder

Escoltar

L’alumnat de l’escola Angeleta Ferrer comença les classes a l’edifici de l’escola Torre Llauder

Durant el cap de setmana s’ha fet el trasllat del mobiliari i material escolarEls 221 alumnes de l’escola Angeleta Ferrer han iniciat avui dilluns 12 de novembre les classes a l’edifici de l’escola Torre Llauder (carrer de Ciutat Freta, 31), després que l’immoble de la plaça de Cuba es va haver de tancar el passat dijous atès que s’hi van detectar patologies estructurals que feien inviable la continuïtat de l’activitat escolar.


 

Trasllat i obres menors

 

Al llarg de tot el cap de setmana, la brigada municipal ha traslladat el mobiliari i material escolar, que prèviament havien escollit i encapsat els mestres i pares dels alumnes, perquè aquest dilluns l’alumnat pogués començar les classes amb normalitat i amb tots els seus estris.

 

També s’ha traslladat a l’antiga escola Menéndez y Pelayo (carrer de Rocafonda, 20) el material i el mobiliari dels serveis educatius i de suport als centres del Departament d’Ensenyament que ocupaven una part del primer pis de l’escola Torre Llauder. El trasllat de la resta de pertinences no indispensable de l’Angeleta Ferrer s’anirà fent en el transcurs d’aquesta setmana.

 

Per tal de donar cabuda als nous alumnes a l’edifici de l’escola Torre Llauder, la Generalitat ha fet aquest cap de setmana obres menors per habilitar els espais necessaris. Així, s’han enderrocat envans i alguns altres s’han construït, s’han fet actuacions de pintura i lampisteria, s’han adequat lavabos i instal·lat piques per als grups d’infantil i s’han col·locat terres nous a les aules de P3, P4 i P5, així com també ha contractat una empresa especialitzada per traslladar i instal·lar les pissarres digitals. La instal·lació dels ordinadors i la connexió a la xarxa es farà durant aquesta setmana.

 

S’han habilitat per a l’escola Angeleta Ferrer 9 aules (3 d’infantil i 6 de primària), 1 de reforç i 1 de desdoblament. Les dues escoles comparteixen la biblioteca, l’aula d’informàtica i l’aula de música. Cadascuna de les escoles manté el seu propi servei de càtering i està previst que properament el Departament d’Ensenyament instal·li un mòdul al pati perquè pugui ser utilitzat com a menjador per a l’Angeleta Ferrer.

 

Les escoles Torre Llauder i Angeleta Ferrer comparteixen un mateix edifici tot i que les dues escoles mantenen el seu projecte educatiu.

 

Per tal de coordinar i adequar el funcionament de les dues escoles, s’ha creat una Comissió de seguiment formada per l’Ajuntament (Institut Municipal d’Educació), Departament d’Ensenyament de la Generalitat i les direccions i les AMPAS dels dos centres educatius que està previst que es reuneixi cada setmana.

 

 

Classes de l’Escola Municipal de Música de Mataró i col·legi electoral

 

Les classes de l’Escola Municipal de Música de Mataró que es feien a l’edifici de l’Angeleta Ferrer es traslladen també a partir d’avui dilluns a l’edifici de l’escola Torre Llauder. El trasllat afecta a 96 alumnes, dels quals 38 són de cursos d’iniciació i 58 de cursos d’instrument. Les famílies dels alumnes han estat informades per telèfon i/o correu electrònic.

 

Per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya que tindran lloc el 25 de novembre, el col·legi electoral que s’ubicava a l’escola Angeleta Ferrer (corresponent al Districte 1 Secció 8 i Districte 6 Secció 4) es trasllada a l’Edifici la Moderna (carrer de Cuba, 47). Per tant, totes aquelles persones que havien d’anar a votar a l’escola Angeleta Ferrer hauran de fer-ho al carrer Cuba. En els propers dies, es posaran rètols informatius al voltant de l’escola indicant aquest canvi i addicionalment el dia de les eleccions es muntarà un dispositiu especial d’atenció ciutadana a l’Edifici la Moderna per facilitar informació als electors en aquest nou espai.

 

 

Ajuts al transport i menjador

 

L’Ajuntament i la Generalitat han acordat vehicular alguns ajuts a les famílies dels infants de l’escola Angeleta Ferrer.

 


Per una banda, els alumnes que visquin a més d’un quilòmetre del centre podran optar a un ajut al transport escolar. L’Ajuntament bonificarà el 100 % de la targeta T12 de l’estudiant, i en cas de necessitat socioeconòmica justificada per la Comissió d’Escolarització, que prèviament compta amb un informe del Servei de Benestar Social, també el 50 % d’una targeta 50/30 (per als usuaris que fan 2 viatges al dia) o la 70/30 (per als usuaris que fan 4 viatges al dia) per a un acompanyant.


 

Durant aquesta setmana, agents de la Policia Local ordenen i vigilen els accessos a l’escola. A més, l’Institut Municipal d’Educació s’ha compromès a iniciar de manera immediata els treballs per fer un projecte de Camí escolar per millorar les condicions de seguretat i accessibilitat a peu a l’edifici que utilitzen les escoles Angeleta Ferrer i Torre Llauder.

 

Per altra banda, el Departament d’Ensenyament i el Consell Comarcal del Maresme faran possible que les famílies es puguin acollir a la segona convocatòria de la sol·licitud de beques de menjador, que tindrà lloc al gener i que habitualment està reservada únicament als alumnes que han canviat de població un cop ha començat el curs. En l’atorgament de les beques regiran els mateixos criteris de concessió que habitualment.

 

 

Apuntalament de l’edifici del carrer de Cuba

 

Avui han començat els treballs per estintolar l’edifici de l’escola Angeleta Ferrer que tindran una durada prevista d’uns 3 o 4 dies. Les obres es duen a terme com a mesura preventiva amb l’objectiu d’estabilitzar l’edifici i evitar qualsevol risc atès que una part de l’edifici té aluminosi.

 

El passat dijous, l’alcalde, Joan Mora, i el director dels Serveis Territorials al Maresme-Vallès Oriental del Departament d’Ensenyament, Josep Vicent Garcia, van presidir una reunió informativa  reunió en el transcurs de la qual, els pares van demanar a l’Ajuntament i la Generalitat que s’estudiï, per una banda, la possible rehabilitació de l’edifici de la plaça de Cuba, i per l’altra, alternatives a la ubicació provisional del centre a l’edifici de l’escola Torre Llauder, com per exemple la possibilitat d’ubicar mòduls provisionals al Parc Central. L’alcalde va prendre el compromís d’analitzar conjuntament amb els interessats totes les possibilitats.

 

Joan Mora també va manifestar que la prioritat del Govern és mantenir una escola pública al centre i en aquest sentit va reclamar a la Generalitat que tiri endavant la construcció urgent d’un nou equipament a l’antiga fàbrica paperera Can Fàbregas, a l’àmbit Lepant-Churruca.