Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola Superior de Ciències de la Salut posa en marxa un curs per a cuidadors no professionals

Escoltar

L’Escola Superior de Ciències de la Salut posa en marxa un curs per a cuidadors no professionals

L’Escola Superior de Ciències de la Salut, un centre universitari del TecnoCampus Mataró-Maresme, juntament amb el Consorci Sanitari del Maresme i la Fundació el Maresme Pro Persones amb Disminució Psíquica, posa en marxa un curs de formació dirigit a totes les persones que estant assumint al seu domicili l’atenció continuada a persones amb situació de dependència. El centre vol obrir així les seves instal·lacions i posar a disposició de tota la ciutat i la comarca els seu professionals per donar resposta a una necessitat social cada cop més extesa: la de tenir prou coneixements per atendre aquest tipus de persones. 


Els tallers, que serán pràctics, es realitzaran principalment als laboratoris del centre amb ninots i equipament sanitari. Perquè puguin deixar al seu familiar amb la tranquil·litat que està ben atès durant la seva absència, l’Escola Superior de Ciències de la Salut posarà a disposició dels participants en el curs una persona que tindrà cura de la persona gran o depenent durant les sessions formatives. Aquest servei està inclòs en el preu del curs, que és de 50 euros per mòdul. L’inici del curs es programarà en funció de la demanda i les classes tindran lloc dissabtes al matí, de 9 a 13.30 hores.  


El curs, que s’emmarca en l’àmbit de la formació permanent, es distribueix en els següents mòduls:

Mòdul 1: Atenció bàsica de la persona dependent: Higiene, com moure’l, la incontinència, com la controlo?

Mòdul 2: Alimentació, nutrició i administració de medicaments: aliments més adients a cada situació, quan l’alimentació no és per boca..., la medicació, coses que haig de saber per donar-la, no tot és igual.

Mòdul 3: Gestió de les emocions i eines de comunicació.

Mòdul 4: Ajudes tècniques i recursos socials. Necessito saber a qui m’haig de dirigir per demanar ajuda. On puc aconseguir instruments que ens ajudin per a les activitats bàsiques, llevar-se, menjar, caminar, etc