Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’homenatge als olímpics mataronins omple el Saló de Sessions de l'Ajuntament

Escoltar

L’homenatge als olímpics mataronins omple el Saló de Sessions de l'Ajuntament

Per primer cop a la història esportistes de Mataró han pujat al podi en uns jocs olímpics

El Saló de Sessions de l’Ajuntament de Mataró es va quedar petit dissabte passat, 29 de setembre, en l’acte de reconeixement institucional als esportistes olímpics i paralímpics mataronins que han competit a Londres 2012.

 

L’acte va tenir lloc a les 19h i va ser conduït pel periodista esportiu Quim Robert. Més de cent persones van omplir la sala per homenatjar Roser Tarragó i Marta Bach, del Centre Natació Mataró (CNM), medalla de plata de waterpolo femení; Mayalen Noriega, també del CNM i plata també com a guia de ciclisme en els Jocs Paralímpics, i la resta d’esportistes que van formar part de la delegació mataronina a Londres 2012.

 

A l’acte van assistir Tarragó i Bach, que lluïen les seves medalles de plata, i Ciara Gibson, waterpolista del CNM que va competir amb la selecció de Gran Bretanya. Van excusar la seva absència la triatleta Mayalen Noriega, Jesús Collado (natació – CNM), Gàlia Dvorak (tennis taula – CNM) i Javier Gómez (gimnàstica – Club Gimnàstic Mataró). L’homenatge va incloure diferents parlaments institucionals i la projecció d’un vídeo que resumeix la trajectòria de Roser Tarragó i Marta Bach, a través dels testimonis d’amics i familiars.

 

El president de l’IE, Pere Galbany, va destacar en el seu discurs l’èxit històric de l’esport mataroní a Londres: “Mai havien participat tants esportistes –5 olímpics i 2 paralímpics– i mai els esportistes de Mataró havien aconseguit medalla tal i com ho han fet la Roser, la Marta i la Mayalen”, va incidir. Per la seva part, el president del Centre Natació Mataró, Josep Masiera, va vaticinar que “l’afany de superació i entrega” dels esportistes del club “fa preveure llargues temporades d’èxits”.

 

El vicepresident de la Federació Catalana de Natació, Pere Robert, va destacar que els èxits a Londres 2012 són un “mèrit compartit”, ja que és fruït de la feina dels esportistes però també dels clubs i les federacions. Per últim, l’alcalde va tancar l’acte felicitant els esportistes i recordant també que “aquests èxits no s’aconsegueixen mai sense l’esforç personal, però tampoc sense un entorn”.