Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’IMAC inaugura a Can Palauet una exposició en procés que uneix art, territori i educació

Escoltar

L’IMAC inaugura a Can Palauet una exposició en procés que uneix art, territori i educació

Hi participen 3 artistes i 3 escoles de Mataró



“Al portal de casa_ i els constructors_” és el títol de la nova exposició de Can Palauet, que neix del projecte de Jordi Canudas al barri del Remei de Vic. L’exposició, que relaciona l’art amb el territori i el món educatiu, arriba a Mataró a través d’un projecte ampliat que planteja agafar de referència el treball que tres artistes locals estan realitzant a tres escoles de diferents barris de la ciutat. El president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Joaquim Fernàndez, inaugurarà la mostra avui a les 20 h.


 

3 artistes, 3 escoles

 

Dani Montlleó, Glòria Safont-Tria i Martí Anson són els artistes que treballen el projecte al Pla d’en Boet, l’Havana i Rocafonda a través de les escoles Camí del Mig, Montserrat Solà i Germanes Bertomeu. El resultat i la documentació dels tres processos s’anirà sumant, formalment, a l’exposició i al projecte inicial.

 

Dani Montlleó està treballant amb els alumnes del Camí del Mig sobre la proposta d’una escultura en una de les rotondes que delimiten el barri; Glòria Safont-Tria i els alumnes de Montserrat Solà estableixen vincles amb el barri fent un reconeixement al territori però sobretot amb la seva relació amb el mar; i a partir d’una imatge del barri de Rocafonda dels anys 60, Martí Anson i els alumnes de Germanes Bertomeu treballen amb la idea de construir el seu propi barri.

 

Jordi Canudas va treballar “Al portal de casa_ i els constructors_” de febrer a juny del 2011 a l’escola d’infantil i primària La Sínia del barri del Remei de Vic, una zona que ha patit importants onades migratòries els darrers anys. Canudas es va interessar pels canvis físics i socials que s’han produït al barri i activa la possibilitats de teixir de forma col·lectiva vincles entre els infants, el barri i la ciutat. És per això que va proposar un gran joc de construcció compost per peces de fusta, les formes i les mesures de les quals provenen d’haver escollit i mesurat elements quadrats i rectangulars del seu entorn més proper: de l’escola, del barri i de casa. Amb això Canudas pretén generar un sentiment de pertinença al territori, donant valor als seus protagonistes en qualitat de ciutadans.

 

Activitats paral·leles

 

Com a activitats paral·leles a la mostra, que es podrà visitar fins al 27 de maig, els diumenges 29 d’abril i 27 de maig a les 12 h, es farà una visita comentada a l’exposició. I el dijous 10 de maig, a les 19 h, està prevista una conferència amb Jordi Canudas, Carme Borrell (director de l’escola La Sínia) i Ramon Parramon (director d’ACVic).