Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’IMPEM i el Tecnocampus col·laboren amb la Diputació i la PIMEC per impulsar el creixement de les pimes

Escoltar

L’IMPEM i el Tecnocampus col·laboren amb la Diputació i la PIMEC per impulsar el creixement de les pimes

Obert el termini per presentar candidatura al programa Accelera el creixement

La Diputació de Barcelona i la patronat de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC) lideren un projecte per a impulsar les petites i mitjanes empreses (pimes) amb un elevat potencial de creixement de la província de Barcelona anomenat  "Accelera el creixement", en el qual hi col·laboren l’Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) i el Tecnocampus Mataró-Maresme.


 

El passat 12 de setembre va tenir lloc al TecnoCampus una reunió per donar el tret de sortida al programa, que té com a objectiu ajudar a 50 pimes de la província de Barcelona a impulsar el seu creixement mitjançant un assessorament personalitzat. Aquest assessorament se centra en elements capdals de la competitivitat empresarial, com el finançament, la innovació, l’estratègia, la internacionalització, l’estructura directiva o la comercialització i el màrqueting.

 

Les empreses candidates poden sol·licitar participar en el programa fins el 15 d’octubre, adreçant-se al Servei d’Empresa de l’IMPEM, situat al Tecnocampus, o a la seu de PIMEC (carrer de Francisco Herrera, 70).

 

Les empreses seleccionades finalment només hauran d’abonar uns 500 euros per participar en el projecte, és a dir entre un 15 i un 20% del cost real, donat que la resta la financien la Diputació i PIMEC.

 

El projecte "Accelera el creixement" està adreçat a pimes de més de 3 anys de vida amb almenys 3 treballadors i que tinguin el seu centre de decisió ubicat a la província de Barcelona i una clara  vocació internacional i voluntat d’invertir en el seu creixement.

 

El personal tècnic de la Diputació, així com els departaments de PIMEC, les seves seus i delegacions a territori, i experts externs donaran assessorament personalitzat a les empreses seleccionades per tal de promoure el seu creixement, en un procés que s’allargarà fins a setembre del 2013.

 

Mitjançant aquest projecte, la Diputació de Barcelona i PIMEC tenen per objectiu aconseguir algun d’aquests resultats: augmentar un 5% el creixement mig anual compost de la facturació en 3 anys respecte el que ha crescut en el darrer trienni; augmentar un 4% la rendibilitat mitjana de la empresa, també en aquest període; augmentar el rati d’exportació en un 15% en els propers 3 anys, o augmentar un 10% el creixement mig de la plantilla.