Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’IMPEM i el TecnoCampus engegaran accions formatives juntament amb el Col·legi d’Aparelladors de Barcelona

Escoltar

L’IMPEM i el TecnoCampus engegaran accions formatives juntament amb el Col·legi d’Aparelladors de BarcelonaEl Col·legi d’Aparelladors de Barcelona, representat pel seu vicepresident, Antoni Floriach; l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) i la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, ambdues entitats representades pel regidor de Promoció Econòmica i Innovació, Miquel Rey, van presentar ahir un conveni de col·laboració que permetrà posar en marxa activitats destinades a millorar la competitivitat dels professionals i les empreses del sector de la construcció.
El programa de col·laboració té com a principals objectius, en primer lloc, fomentar la capacitació dels professionals en competències transversals que millorin la seva ocupabilitat i, per tant, l’accés al mercat de treball. També l’adquisició de noves competències tecnològiques que millorin l’eficiència i la productivitat dels professionals. L’accés a la informació sobre noves sortides professionals, així com el foment de la cultura empresarial i l’aprenentatge de noves competències per emprendre un negoci propi són també objectius d’aquest conveni. Finalment, s’abordarà la transferència de coneixement per permeti desenvolupar eines tecnològiques de suport a l’activitat professionals dels aparelladors.


 

Durant la roda de premsa de presentació del conveni, celebrada ahir a la tarda a la delegació del Maresme del Col·legi d’Aparelladors de Barcelona, el seu vicepresident, Antoni Floriach, va destacar que els aparelladors s’han de reorientar cap a la rehabilitació, amb la mirada posada en l’eficiència energètica, atès que l’obra nova està pràcticament aturada. Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica i Innovació, Miquel Rey, va apuntar que tant l’IMPEM com el TecnoCampus Mataró-Maresme són institucions al servei de la ciutat, i que com a tals possibiliten acords com el presentat ahir. Rey també va citar, en relació a les energies renovables, que Mataró té experiència en aquest camp, amb projectes com el Tub Verd, i que per aquest motiu vol posar en marxa uns estudis universitaris de  grau en Enginyeria de l’Energia. Una titulació que s’impartiria al TecnoCampus Mataró-Maresme, concretament a l’Escola Universitària Politècnica de Mataró, a partir dels propers cursos.


 

El conveni signat ahir preveu així mateix programar cursos i sessions tècniques per a col·legiats i tutories de seguiment de l’itinerari professional. També es posarà un especial èmfasi en els processos de tecnificació i digitalització de l’exercici professional.