Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 15a Nit de la Solidaritat omple la Sala d’actes de Caixa Laietana

Escoltar

La 15a Nit de la Solidaritat omple la Sala d’actes de Caixa Laietana

Sor Lucía Caram va pronunciar la conferència “Solidaritat en temps de crisi”



La Sala d’actes de la Fundació Caixa Laietana es va omplir el passat divendres 29 de juny amb motiu de la celebració de la 15a edició de Nit de la Solidaritat 2012. L’acte va tenir com a protagonista destacada Sor Lucía Caram que va pronunciar la conferència “Solidaritat en temps de crisi”.


 

Sor Lucía Caram, monja dominica contemplativa i premi Memorial Joan XXIII 2009, va sacsejar les consciències de les més de 200 persones presents a l’acte amb les seves paraules. Caram va reflexionar sobre els motius d’aquesta crisi que és fruit d’una “injustícia organitzada” i va incidir en la responsabilitat dels banquers, els polítics i també de la societat en general i va manifestar que “si tots som part del problema també hem de ser part de la solució”.

 

Va desitjar que “aquesta crisi comenci a ser el final d’una època i marqui l’inici d’una altra més humana i més humanitzadora” però “cal una presa de consciència i sobretot cal una actitud i la determinada determinació de començar a canviar nosaltres i el nostre entorn amb gestos petits i contundents”. I va deixar sobre la taula una pregunta: “Jo, què puc fer perquè algú visqui una mica millor?”.

 

L’acte, organitzat pel Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional, va ser presidit per l’alcalde, Joan Mora. La Nit de la Solidaritat es va iniciar amb la presentació per part del regidor de Participació, Ciutadania i Convivència, Joaquim Fernàndez, de la memòria “Memòria 2011, projectes de cooperació i sensibilització”. A continuació va prendre la paraula el representant del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional, Josep Nonell, i tot seguit sor Lucía Caram va pronunciar la conferència .

 

L’acte va cloure amb l’actuació de Genís Mayola i el trio “Clau d’Estel”.

 

 

Quilos de solidaritat

 

Amb l’objectiu de sumar esforços per afrontar l’actual conjuntura socioeconòmica, i com s’ha anat fent en les últimes edicions, es va demanar als assistents a la Nit de la Solidaritat que portessis 1 quilo de llegum o 1 litre d’oli per donar suport a la campanya “1 Kg d’aliments per a la Solidaritat”. Els 123 kg recollits es destinaran a Càritas Interparroquial de Mataró per tal d’atendre les necessitats bàsiques d’alimentació dels més desafavorits.

 

La Nit de la Solidaritat és un dels actes que han forma part del “Juny Solidari”. Al llarg de tot el mes de juny, Mataró ha programat tot un seguit d’activitats solidàries que han volgut promocionar la solidaritat com un valor que enriqueix i enforteix les persones i alhora ajuda a generar un futur millor per a Mataró sobretot en l’actual context econòmic.