Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró ofereix un nou servei de descàrregues d’audiollibres

Escoltar

La Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró ofereix un nou servei de descàrregues d’audiollibres

 

La Biblioteca Pública Pompeu Fabra de Mataró, integrada a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, ofereix als seus usuaris un nou servei de descàrrega d’audiollibres en format Mp3, amb la intenció de facilitar i millorar l’accessibilitat a la lectura. 

 

Els audiollibres són llibres parlats que respecten la versió integra de l'obra original; són llegits en veu alta per locutors i narradors professionals en enregistraments a una sola veu i sense música de fons. El seu públic potencial més important són les persones amb capacitats visuals reduïdes, però també aquelles que no tinguin gaire temps per llegir o simplement vulguin compaginar la lectura amb la pràctica de l'esport o els desplaçaments. Igualment, són una eina molt útil per a l'aprenentatge de llengües.

 

El catàleg d'audiollibres està format per obres clàssiques i actuals tant en català com en castellà. Des de la plataforma de descàrrega es poden consultar les dades bàsiques d'identificació de cada llibre, la imatge de la coberta, un resum del contingut, el nom del narrador, la durada total de l‘arxiu i efectuar-ne una escolta de mostra. Els llibres es troben agrupats en sis categories: autoajuda, novel·la per adults, novel·la juvenil, assaig, relats i obres clàssiques.

 

Els usuaris poden accedir des del web Biblioteca Virtual i del Catàleg Col·lectiu Aladí, de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, prèvia identificació com a usuari de la Xarxa, és a dir amb el carnet de la biblioteca. 

 

Així mateix, la Biblioteca Pompeu Fabra també ofereix en préstec una selecció d’audiollibres en format cd àudio.