La Casa Capell acull un seminari per aconseguir menjadors escolars més saludables

Hi intervindran educadors, nutricionistes, productors i gestors

La Casa Capell (Parc Central, passeig de l’Orfeó Mataroní, 15) acull a partir de la setmana que ve un seminari per facilitar la feina al centres educatius que volen millorar el seu menjador escolar des de la salut i la sostenibilitat. La proposta formativa s’adreça a professors, equips directius i responsables de menjador.

 

El seminari està organitzat per l’Escola de Natura del Corredor en el marc del programa Escoles Verdes i dins del pla de formació interzona Maresme-Vallès Oriental. La iniciativa compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró.

 

Al seminari participaran centres educatius implicats en la millora de l’alimentació i del territori, i intervindran educadors, nutricionistes, productors i gestors. Un dels objectius es promoure una plataforma d’intercanvi d’experiències, coneixements i recursos que ajudin a integrar el menjador en el projecte educatiu del centre. La millora de la salut de l’alumnat, l’equilibri del territori i la bona feina d’educadors i productors sostenibles són les fites que es volen fomentar i estendre a les escoles.

 

El seminari s’inicia el 18 d’octubre, a les 17.30h, i es desenvoluparà diversos dijous fins al proper mes de març. La proposta està vinculada amb un curs de cuina escolar promogut a Argentona pel mateix equip i dirigit per la cuinera Nani Moré.

 

 

Aliments ecològics a les Escoles Bressol de Mataró

 

Precisament, les Escoles Bressol de Mataró prioritzen des d’aquest curs la incorporació en els seus menús de verdura, llegums i fruita procedents d’agricultura ecològica i de productors del Maresme. La iniciativa s’ha pres arran d’un acord del Ple municipal que, el passat maig, va instar a incorporar aquesta condició al contracte per al servei de cuina i càtering de les escoles.

 

 

Espai per a la sostenibilitat

 

La Casa Capell, espai per a la sostenibilitat, és un equipament municipal compromès amb la millora ambiental a tots els sectors, que ofereix els seus recursos disponibles per a les escoles, tot seguint els valors i procediments de les Escoles Verdes i en el context del Pla de Lluita contra el Canvi Climàtic-Agenda 21.