Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Comissió Municipal per a la Sanitat Pública repassa l’estat dels serveis sanitaris a la ciutat

Escoltar

La Comissió Municipal per a la Sanitat Pública repassa l’estat dels serveis sanitaris a la ciutat

L’alcalde transmet a la Generalitat l’interès pel manteniment dels serveis de qualitat i per garantir l’atenció als més necessitats



El secretari d’Estratègia i Coordinació del Departament de Salut de la Generalitat, Francesc Sancho, va assistir dimarts per segona vegada a la reunió de la Comissió Municipal per a la Sanitat Pública, que presideix l’alcalde, Joan Mora.


Durant la reunió, el Secretari d’Estratègia i Coordinació del Departament de Salut, Francesc Sancho, va repassar com està afectant a la ciutat la disminució dels recursos destinats a la Sanitat a petició de l’alcalde, que va voler transmetre-li l’interès pel manteniment dels serveis de qualitat a la ciutat i per garantir l’atenció als més necessitats o a aquells que estan patint.

 

Segons Francesc Sancho, la ciutat està de manera global per damunt de la mitjana de Catalunya quant a atenció primària, a excepció d’alguns casos puntuals.

 

En el sí de la comissió també es va plantejar al representant de la Generalitat que estudiés el cas del CAP de Cirera Molins, on el temps d’espera per a les cites de primària ha augmentat en els últims temps i ell es va comprometre a informar-ne properament al respecte de la situació.

 

L’alcalde va anunciar la convocatòria d’una propera reunió monogràfica d’aquí dos mesos aproximadament amb l’objectiu de tractar la creació d’un consell de participació al Consorci Sanitari del Maresme en què s’estudiarà la incoporació a aquest òrgan de les entitats i plataformes en defensa d’usuaris.

 

Antecedents

 

La Comissió Municipal per a la Sanitat Pública es va crear al febrer a instàncies del Ple de l’Ajuntament amb l’objectiu de tractar com afectaven els ajustos econòmics als serveis i equipaments sanitaris de la ciutat.

 

El grup de treball està presidit per l’alcalde, Joan Mora, i en formen part representants dels grups municipals, de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme i del Consorci Sanitari del Maresme.