Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Comissió Municipal per a la Sanitat Pública es reuneix amb el Departament de Salut de la Generalitat

Escoltar

La Comissió Municipal per a la Sanitat Pública es reuneix amb el Departament de Salut de la Generalitat

La trobada va tractar sobre diferents assumptes de la sanitat pública a Mataró



L’alcalde, Joan Mora, va mantenir abans-d’ahir una reunió amb el secretari d’Estratègia i Coordinació del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Francesc Sancho. A la reunió també hi van assistir diferents membres de la Comissió Municipal per a la Sanitat Pública i la gerent d’Àmbit Territorial Barcelona Nord i Sud, Regió Sanitària Barcelona, Carme Esteve.


 

La Comissió Municipal per a la Sanitat Pública es va crear a finals de febrer en compliment dels acords de la proposta de resolució aprovada en el Ple del passat mes d’octubre contra els ajustos econòmics a la sanitat a Mataró.

 

El grup de treball està presidit per l’alcalde, i en formen part representants dels grups municipals, una representació de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme i un representant del Consorci Sanitari del Maresme.

 

La reunió mantinguda amb Francesc Sancho va ser un dels acords al qual es va arribar en la reunió de constitució de la Comissió Municipal per a la Sanitat Pública i que també recollia la proposta de resolució, de mantenir una reunió amb els màxims responsables de la Conselleria de Sanitat de la Generalitat de Catalunya.

 

La trobada va posar sobre la taula les inquietuds i les problemàtiques en l’àmbit de la sanitat pública a Mataró.

 

En aquest sentit, es va tractar sobre el trasllat d’un metge de família que treballa al CAP de La Llàntia, la propera construcció del nou CAP de la Ronda Prim, els ajustos econòmics que s’estan portant a terme i el copagament en serveis sanitaris, entre d’altres qüestions.

 

El secretari d’Estratègia i Coordinació del Departament de Salut va explicar que l’objectiu del Govern de la Generalitat és no incrementar les llistes d’espera i alhora reduir les llistes d’anys anteriors. El Govern ha hagut de prendre mesures d’estalvi intentant ser equitatius amb les retallades.

 

L’alcalde va aprofitar la trobada per explicar que el Consorci Sanitari del Maresme està treballant en un Consell social per tal d’incloure i impulsar la participació en aquest àmbit, i que està preparant un mapa de salut que ajudarà a resoldre les incidències de ràtios i de mancances que hi pugui haver en l’atenció sanitària a Mataró.

 

La reunió va finalitzar amb l’oferiment de Sancho de visitar Mataró per seguir aprofundint en les qüestions que afecten a la sanitat pública de la ciutat. Es va considerar que pogués assistir a una propera reunió de la Comissió Municipal per a la Sanitat Pública, que podria ser el mes de setembre.