Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Comissió per prevenir desnonaments insisteix en trobar interlocutors en les entitats bancàries

Escoltar

La Comissió per prevenir desnonaments insisteix en trobar interlocutors en les entitats bancàries

L’Ajuntament incorporarà processos d’intermediació en situacions de dificultats de les famílies per fer front al seu deute hipotecari

La Comissió especial mixta per prevenir i evitar desnonaments ha acordat crear dos grups de treball per actuar amb prevenció en els casos individuals de pèrdua de l’habitatge i per resoldre la interlocució amb les entitats bancàries. Aquests grups de treball són fruït de les dues primeres trobades de la comissió, celebrades el 17 i el 22 de febrer.

 

El primer dels grups té com a missió establir un protocol perquè els diferents serveis municipals i entitats implicats puguin detectar i derivar cap a la intermediació els casos concrets de famílies amb dificultats per pagar la hipoteca. L’objectiu és actuar de manera preventiva abans que es produeixi el desnonament i, a través de la intermediació, intentar evitar la pèrdua de l’habitatge.

 

En aquest sentit, el Servei de Mediació Ciutadana de l’Ajuntament (av. de Lluís Companys, 21, tl. 93 702 28 07) ha començat a treballar en l’atenció a les persones amb dificultats per fer front a la situació del seu deute hipotecari.

 

 

Buscar la interlocució dels bancs

 

El segon grup de treball intentarà buscar interlocutors en les entitats bancàries, ja que de moment cap d’elles s’ha integrat en la Comissió especial. Una de les línies de treball és demanar als bancs i caixes que utilitzin els pisos buits que tenen en propietat per recol·locar en lloguers assequibles a les famílies que han perdut els seus habitatges.

 

La Comissió especial mixta per prevenir i evitar desnonaments celebrarà la propera reunió el divendres 16 de març, amb la voluntat de trobar-se un cop al mes. Per la seva part, els nous grups de treball tenen previst celebrar reunions setmanals la resta de divendres.