Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Generalitat reforça l’oferta de transport públic entre Mataró i Barcelona

Escoltar

La Generalitat reforça l’oferta de transport públic entre Mataró i Barcelona

Demà es posen en marxa 8 noves expedicions a les línies d’autobús C1 i C2 gestionades per l’Empresa Casas



El director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, ha anunciat avui a Mataró el reforçament de l’oferta de transport públic existent en el corredor que connecta la ciutat amb Barcelona, amb l’objectiu d’ajustar els serveis a les necessitats de mobilitat detectades i garantir la comoditat dels viatgers en els desplaçaments.


 

El corredor Maresme – Barcelona és un dels més utilitzats pels usuaris del sistema de transport públic de Catalunya, en què destaca especialment l’elevat índex de desplaçaments existents entre Mataró i Barcelona. És per aquesta raó que la Direcció General de Transports i Mobilitat duu a terme un seguiment de l’evolució de la demanda dels serveis regulars de transport de viatgers per carretera que cobreixen l’esmentada relació de mobilitat, en el curs del qual s’ha constatat un increment continuat i sostingut de la demanda des del 2006 que ha comportat una variació a l’alça d’un 46 % en el cas de la línia C1 i d’un 37 % en el cas de la C2. Globalment entre ambdues línies s’han transportat més d’un milió de viatgers durant l’any 2011, concretament 697.171 en la C1 i 396.013 en la C2.

 

Paral·lelament, les queixes ciutadanes pel gran volum de viatgers d’aquesta línia havien portat a l’Ajuntament de Mataró, tant en el mandat passat com en l’actual, a demanar una millora del servei per garantir la comoditat dels viatgers. El director general ha mostrat la seva satisfacció per haver pogut resoldre positivament aquesta reclamació dels usuaris i de l’Ajuntament i ha agraït la col·laboració de  la companyia. L’alcalde, Joan Mora, també ha volgut ressaltar la l’esforç esmerçat per l’Empresa Casas i per la Generalitat i ha dit “aquest no és un triomf de l’equip de Govern sinó un triomf de ciutat”.

 

Les darreres actuacions de la Direcció General de Transports i Mobilitat per tal de donar resposta a l’increment de viatgers, conjuntament amb Empresa Casas SA com a empresa operadora dels serveis regulars afectats, han combinat el reforç del servei amb noves circulacions, amb la posada en funcionament de vehicles de gran capacitat per tal de descongestionar l’ocupació dels autobusos assignats a les línies, per tal d’oferir als usuaris un major confort en la seva prestació prioritzant les franges horàries identificades, mitjançant l’anàlisi de l’afluència de viatgers, com a hores punta amb un fort increment de la demanda.

 

En aquest sentit, tot donant continuïtat amb aquest línia de treball, els serveis C1 i C2 que connecten Barcelona i el centre i nord de Mataró per la C-32, respectivament, incorporaran, a partir de demà divendres, 1 de juny, 4 noves expedicions diàries cadascuna, 2 d’anada i 2 de tornada, per donar una resposta adequada a la demanda existent. Així, els viatgers disposaran de 8 noves sortides diàries per desplaçar-se entre les dues ciutats.

 

Concretament, les noves expedicions són les següents:

 

- Línia C1: des de Mataró, els usuaris disposaran d’una nova sortida a les 7.35 i les 17.30 hores, mentre que en sentit contrari, les noves sortides seran a les 8.20 i 18.20 hores.

 

- Línia C2: des de Mataró, s’oferiran dues noves sortides a les 7.40 i 14.25 hores, i en sentit contrari, a les 8.40 i 15.20 hores.

 

L’increment d’expedicions en aquestes dues línies, gestionades per Empresa Casas, SA, comportarà una inversió de 78.944 euros anuals que seran aportats pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.