Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Nau Gaudí s’estrena com a espai de reunions

Escoltar

La Nau Gaudí s’estrena com a espai de reunions



La Nau Gaudí ha acollit aquest matí la reunió periòdica que celebra el patronat de la Fundació RACC. Aquest és el primer acte que té lloc en aquest edifici fora de l’àmbit pròpiament cultural. La voluntat és que l’edifici pugui esdevenir un espai polivalent i s’hi puguin realitzar diferents actes i esdeveniments.


 

En aquest sentit s’ha expressat el regidor de Promoció Econòmica i Innovació, Miquel Rey, que ha donat la benvinguda als patrons de la Fundació RACC: “l’objectiu és aprofitar que tenim la primera obra de Gaudí”. Rey ha afegit que “el trinomi Gaudí, Bassat, Mataró a més de donar a conèixer les exposicions que s’hi facin, ha de procurar que gent que no té a veure amb la cultura s’interessi i conegui aquest espai i tots els altres atractius de Mataró”, a més d’integrar-la en els circuits que mostren l’obra de Gaudí. El regidor ha destacat la voluntat que hi ha des de l’Ajuntament de donar-li un valor afegit a aquest espai per tal d’atraure congressos i reunions.

 

El vicepresident primer del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró i alhora vocal de la Fundació RACC, Lluís Bassat, ha expressat el desig que la Nau Gaudí sigui “un lloc de reunió de persones, institucions o empreses interessants per a Mataró”.

 

Per la seva banda, el director de la Fundació RACC, Miquel Nadal, ha comentat que la reunió que té lloc avui a Mataró tractarà principalment sobre dos àmbits relatius a la ciutat: “la senyalització, un tema molt sensible per al ciutadà, i la seguretat viària, fent campanyes de conscienciació per moure’s per la ciutat de forma segura”.

 

La reunió dels patrons de la Fundació RACC s’ha iniciat amb una visita a l’exposició actual de la Nau Gaudí i finalitzarà amb dinar on també hi assistirà l’alcalde, Joan Mora.

 

L’exposició actual de la Nau Gaudí mostra artistes catalans formats a la dècada dels seixanta i consolidats als anys setanta. Es tracta de la primera exposició d’una trilogia dedicada a una dècada especialment interessant pels esdeveniments científics, socials i polítics que evolucionaren simultàniament al món de l’art i, que pel que fa a aquesta exposició, mostra les obres dels artistes catalans nascuts abans de la guerra, amb l’objectiu de què es pugui apreciar de forma molt més completa la trajectòria de cadascun d’aquests durant aquest període.



L’exposició mostra 65 obres entre pintures i escultures, moltes de gran format, dels onze artistes seleccionats per representar aquesta generació: Marcel Martí, Erwin Bechtold, Antoni Clavé, August Puig, Joan Miró, Albert Ràfols-Casamada, Josep Guinovart, Maria Girona, Joan Hernández Pijuan, Andreu Alfaro i Joan Josep Tharrats.

 

El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró està constituït per la Fundació Privada Carmen i Lluís Bassat i l’Ajuntament de Mataró.