Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local de Mataró i el Cos Nacional de Policia desmantellen un taller de confecció il·legal

Escoltar

La Policia Local de Mataró i el Cos Nacional de Policia desmantellen un taller de confecció il·legal

Detinguts sis treballadors i la responsable del taller



La Policia Local de Mataró i el Cos Nacional de Policia van dur a terme ahir, dia 23, una inspecció en un taller de confecció ubicat en el número 7 del carrer de Batista i Roca. L’operació va concloure amb la detenció de la responsable del taller per un presumpte delicte d’atemptat contra els drets dels treballadors i de 6 dels empleats per incompliment de la Llei d’Estrangeria.


 

La investigació policial es va iniciar arran de les queixes de veïns per sorolls, incompliments d’horari i insalubritat. A més d’agents dels dos cossos policials, en l’operació van intervenir tècnics d’Inspecció de Treball i dels serveis de Llicències d’Activitats i Nova Ciutadania de l’Ajuntament.

 

Durant la inspecció realitzada es van detectar 12 persones treballant, totes elles de nacionalitat xinesa, a més de la persona encarregada del taller, J.Y.L., de 41 anys, que ja havia estat implicada en la desarticulació d’un altre taller il·legal l’any 2008. Al local hi havia 33 màquines de confecció, 2 màquines de planxa industrial i una gran quantitat de roba confeccionada. També hi havia un llit en una habitació i una cuina amb aliments cuinats, tot en un deficient estat de salubritat.

 

A banda de les detencions practicades, com a resultat de la intervenció es va aixecar acta d’inspecció administrativa per diverses infraccions al Reglament Municipal de Llicències d’Activitats. El taller funcionava sense llicència d’activitats.