Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La regidora de Benestar Social visita els centres que acullen els casals d’estiu municipals

Escoltar

La regidora de Benestar Social visita els centres que acullen els casals d’estiu municipals

Aquest any s’han ocupat 1.605 places adreçades a infants i joves de 3 i 16 anys



La regidora de Benestar Social i Família, Olga Ortiz, va iniciar ahir les visites dels casals d’estiu municipals que van començar les seves activitats el mateix dilluns. Ahir va visitar els casals de les escoles Anxaneta, Montserrat Solà i Joan Coromines, tres dels 21 espais que acullen aquest any casals d’estiu, per conèixer de primera mà les experiències dels infants i joves d’entre 3 i 16 anys que gaudeixen d’aquesta activitat durant les vacances escolars d’estiu.




Els casals d’estiu, organitzats per les Associacions de Mares i Pares (AMPAs) de les escoles o per entitats de lleure, estan subvencionats per l’Ajuntament i formen part del programa d’ajuda a les famílies perquè puguin conciliar la vida laboral i personal. Aquest any, el consistori ha sufragat amb 81.000 € les propostes de les AMPAs.

 

Enguany, s’han ofertat 1.955 places i es van realitzar 1.605 sol·licituds de preinscripció durant el període habilitat, del 25 d’abril al 4 de maig. De les 1.605 sol·licituds, 1.111 (69,22 %) s’han realitzat a través del web municipal (www.mataro.cat); 340 (21,19 %) s’han fet a les oficines d’atenció ciutadana i als centres cívics; 154 (9,59 %) mitjançant el telèfon d’atenció ciutadana 010. El sistema de preinscripció ha estat el mateix que a les edicions anteriors, amb l’objectiu d’evitar cues i garantir els principis d’igualtat, objectivitat i concurrència per a les persones interessades.

 

Demà dimecres té previst la visita als casals organitzats a les escoles Angeleta Ferrer i Sant Josep a més del Centre Jove Sant Jordi- Olla de Grills. Els programes dels casals d’estiu finalitzaran el 20 de juliol.