Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La residència estudiantil per a noies Isabel Choque del Perú s’inaugura aquest octubre

Escoltar

La residència estudiantil per a noies Isabel Choque del Perú s’inaugura aquest octubre

El projecte ha estat subvencionat per l’Ajuntament de Mataró



L’alcalde, Joan Mora, i el regidor de Ciutadania i Convivència, Joaquim Fernàndez, han rebut avui a la delegació de l’Associació Amics del bisbe Joan Godayol que es desplaçarà aquesta mateixa setmana al Perú per inaugurar la residència estudiantil Isabel Choque, projecte que ha comptat amb el suport econòmic de Mataró.


 

La residència, que està ubicada a Juliaca (Puno-Perú) al sud-est del país, és fruit del projecte desenvolupat per les entitats Associació Civil Musuq Illary del Perú i l’Associació Amics del bisbe Joan Godayol de Mataró. Aquest projecte s’ha desenvolupat entre els anys 2008 i 2011 i ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Mataró amb una aportació total de 248.877,50 €. També ha rebut el suport econòmic dels municipis d’Argentona, Celrà, Gelida, La Roca del Vallès i Masnou.

 

La delegació, encapçalada pel president de l’Associació Amics del bisbe Joan Godayol, Antoni Castellví, i pel secretari de l’entitat, Joaquim Montserrat, inaugurarà oficialment la residència el 15 d’octubre, i ha rebut de mans de l’alcalde una carta i un obsequi per ser lliurat a l’alcalde de Juliaca a l’acte oficial d’inauguració de la residència, que va cedir el terreny on s’ubica.

 

La residència estudiantil està adreçada a noies joves d’escassos recursos i que volen cursar estudis de grau superior a Juliaca. Isabel Choque era una indígena d’Ayaviri (municipi proper a Juliaca), esposa, mare de família, i persona compromesa especialment en la promoció de la dona i dirigent en organitzacions eclesiàstiques i socials.

 

L’octubre de 2010, es va inaugurar una altra residència d’estudiants, la Casa estudiantil diaca Nelio Quispe Garcés a la població d'Ollachea, projecte que es va desenvolupar durant els anys 2005-2007 i que va rebre aportacions de l’Ajuntament per un import de 181.432,99 €, a més de les aportacions dels ajuntaments de Canet de Mar, Argentona, Terrassa i La Roca del Vallès a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.