Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Setmana Cooperativa difon a Mataró l’economia social i cooperativa com a model empresarial de futur

Escoltar

La Setmana Cooperativa difon a Mataró l’economia social i cooperativa com a model empresarial de futur

Un centenar de persones assisteixen a la presentació del programa d’actes

Difondre l’economia social i cooperativa com a model empresarial de llarga tradició però també de futur. Aquest és l’objectiu de l’ampli programa d’actes de la Setmana Cooperativa, que té lloc a Mataró des d’avui i fins al 26 d’octubre.

 

La Setmana Cooperativa s’emmarca en la celebració de l’Any Internacional del Cooperativisme i està impulsada per l’Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) i la Fundació Unió Cooperadors de Mataró.

 

Un acte públic de presentació a l’històric edifici del Cafè de Mar (c. de Santa Rita, 1) ha donat aquest vespre el tret de sortida a la Setmana. El patró de la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró, Antoni Luis, ha estat l’encarregat de recordar el nexe històric de la ciutat de Mataró amb el cooperativisme, així com la simbologia del Cafè de Mar, que passa a ser ara la seu de la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró.

 

L’acte de presentació ha aplegat un centenar de persones i ha inclòs una actuació de la colla castellera Passarells del TCM, que han aixecat un pilar de quatre a les portes del Cafè de Mar. Després ha tingut lloc la presentació de l’exposició “Construeix un món millor, fes cooperativa”, a càrrec del president de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, Perfecto Alonso, que es pot visitar al Cafè de Mar durant tota la Setmana.

 

La Setmana Cooperativa està dirigida a tot tipus de públic, en especial cooperatives, empreses d’economia social, persones amb una idea de negoci, entitats socials i econòmiques, centres educatius, gestories i assessories públiques i privades, persones desocupades... El programa d’actes aplega també diverses xerrades, una ruta pel patrimoni cooperatiu de la ciutat i d’altres activitats com ara el lliurament del Premi de la Beca Joan Peiró. Per assistir a la major part d’activitats és necessari formalitzar una inscripció a través del web www.cooperadorsdemataro.coop/setmana.

 

 

El Cafè de Mar, seu de la Fundació

 

El Cafè de Mar és un immoble catalogat, Bé Cultural d’Interès Local i protegit a nivell de façanes i volumetria. Va ser rehabilitat per l’empresa municipal d’urbanisme PUMSA al 2008. La seva cessió a la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró ha estat possible gràcies a l’acord signat el 2011 entre aquesta entitat, l’Ajuntament i PUMSA per a la recuperació del patrimoni dels cooperadors a la ciutat. L’edifici té una gran càrrega simbòlica per al món cooperatiu ja que va ser la cafeteria i lloc de reunió d’una cooperativa de pescadors anomenada “La Marítima”.