Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Tarda guillada causa furor entre els menuts

Escoltar

La Tarda guillada causa furor entre els menuts

Unes 5.000 persones omplen la plaça de Santa Anna en la rèplica infantil de la Nit Boja

 

La Tarda guillada va repetir ahir amb èxit, i per a gaudi dels més petits de la casa, la mateixa fórmula que hores abans havia fet vibrar els grans amb la Nit Boja. El còctel d’actes encadenats, que es va iniciar amb el De parranda! i va acabar amb la Ruixadeta, va causar furor entre nens i pares.

 

El programa de Les Santes incloïa enguany la Tarda guillada com una de les novetats més destacades. Malgrat que ja existia el Correguspira, un correfoc rèplica infantil de l’Escapada a negra nit, aquest any la Nit Boja s’ha reproduït sencera i a escala per als més petits. 

 

Així, a les 18.30h va començar el nou acte De parranda! que, igual que el Desvetllament bellugós de la nit anterior, va fer baixar el públic familiar per la Riera a ritme de Bequetero i comptant fins a quinze a darrera els Gegants i la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme. Es calcula que es van arribar a concentrar prop de 5.000 persones a la plaça de Santa Anna, on va tenir lloc el segon acte de la Tarda guillada, la Convidada de la Família Robafaves.  

 

Amb galetes i suc de taronja, els menuts van poder agafar forces per continuar la tarda. El grup mataroní d’animació infantil Suc de Taronja no va donar treva i va fer ballar i saltar nens i pares amb cançons infantils tradicionals i també amb ritmes de moda. Passades les 19.30h, gegants, músics i públic van fer el camí de tornada cap a l’Ajuntament.

 

A les 20.00h va ser el torn del Correguspira. Els més valents es van posar màniga llarga i es van cobrir bé amb barret i mocador per córrer sota les espurnes de figures i colles de foc locals i convidades. Durant una hora i mitja, el correfoc infantil va recórrer La Riera, el carrer d’Onofre Arnau, el carrer del Bisbe, la plaça dels Bous, la Muralla de la Presó, i va tornar a baixar per La Riera fins a la plaça de l’Ajuntament.

 

Per últim, el foc va donar pas a l’aigua amb La Ruixadeta en una plaça que es va tornar a omplir de gom a gom. Els aspersors instal·lats a la plaça de l’Ajuntament van remullar tothom qui es va acostar amb l’aigua reciclada de la Piscina municipal, igual que es fa amb La Ruixada de la Nit Boja. Des de fa anys, Mataró aprofita el buidat i manteniment de la piscina i reaprofita l’aigua per als actes de Les Santes com a mesura d’estalvi.

 

La Creu Roja, coordinada pel Servei de Protecció Civil, va haver de realitzar 20 assistències al llarg de la tarda i 2 evacuacions a l’Hospital de Mataró, una d’elles per una cremada greu.

 

El CECOPAL, el Centre de Coordinació d’Emergències Municipal que aplega els màxims responsables dels equips d’actuació, es va constituir igual que durant la Nit Boja per poder dur a terme una actuació immediata i coordinada si es produïa una emergència. Es tornarà a reunir aquesta nit, 27 de juliol, amb motiu dels focs artificials.