Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Xarxa de Responsabilitat Social de Mataró es consolida i planteja nous reptes per l’any que ve

Escoltar

La Xarxa de Responsabilitat Social de Mataró es consolida i planteja nous reptes per l’any que veEls representants de la Xarxa de Responsabilitat Social de Mataró s’han reunit aquest matí per fer balanç del 2012 i proposar els objectius de cara a l’any que ve. La reunió, que ha tingut lloc a l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), l’ha presidit el regidor de Promoció Econòmica, Miquel Rey.


 

L’IMPEM impulsa aquesta xarxa, formada per l’empresa Set Avet, l’escola Pia Santa Anna, la Federació d’Associacions i Gremis de Mataró i Maresme (FAGEM), l’empresa Corresponsables, la Fundació Bufí i Planas, l’empresa pública Aigües de Mataró, el centre tecnològic Cetemmsa, la residència Laia, l’empresa de transport Casas i el sindicat CCOO, i la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme. La Xarxa és membre de la Red Retos, xarxa de xarxes a nivell de tot l’estat espanyol.

 

L'IMPEM treballa per la responsabilitat social des de l'any 2004 amb les empreses, associacions i gremis empresarials de la ciutat. És pionera en aquest àmbit a Catalunya com a entitat pública impulsora de la responsabilitat social i ha editat 7 llibres de recull de bones pràctiques d’empreses del territori que es poden trobar a la pàgina web de l’Ajuntament.

 

Les organitzacions signants d’aquesta xarxa s’han declarat compromeses amb la gestió responsable i assumeixen el compromís d’aportar la seva experiència i trajectòria per aconseguir un territori responsable.

 

Durant l’any 2012 han aconseguit els estan presents a les xarxes socials (twitter), han fet difusió de la seva activitat a diferents jornades i fòrums, han organitzat xerrades amb l’alumnat de l’Escola Universitària del Maresme col·laborant amb Tecnocampus, han portat a terme accions de voluntariat amb la recollida de menjar i roba col·laborant amb Càrites Interparroquial, presentaran el proper 15 de novembre, a les 19 hores a les instal·lacions de Tecnocampus les 16 empreses acompanyades en accions de Responsabilitat Social, i han elaborat juntament amb les entitats del territori -a través del Consell de la formació professional- material informatiu per tal de sensibilitzar l’empresa en l’acollida de persones en pràctiques.

 

De cara a l’any que ve, els objectius giraran precisament al voltant d’aquest últim aspecte, el foment dels programes d’acollida de persones en pràctiques, i també de fer un esforç en la difusió i promoció de l’aplicació de bones pràctiques a les empreses.