Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les associacions de veïns continuaran fent convenis amb l’Ajuntament aquest any

Escoltar

Les associacions de veïns continuaran fent convenis amb l’Ajuntament aquest any

El Govern municipal ajorna el canvi de fórmula perquè les entitats veïnals obtinguin ajuts públics

El Govern municipal ha decidit ajornar el canvi de la fórmula a través de la qual les entitats veïnals podien optar als ajuts públics aquest any.


 

L’Ajuntament continuarà signant convenis amb les associacions de veïns com a sistema per a vehicular el suport econòmic i programàtic que els hi ofereixen tal com es venia fent fins l’any passat.

 

El Govern municipal havia anunciat durant la presentació de la convocatòria d’ajuts 2012 que apostava bàsicament per la fórmula de la subvenció com l’òptima per concedir els ajuts econòmics de què disposa per a les entitats de la ciutat. L’objectiu era invertir la tendència dels últims anys, en què la fórmula del conveni havia estat majoritària per un sistema de pública concurrència atenent a les recomanacions dels informes jurídics dels darrers anys.

 

La Federació d’Associacions de Veïns de Mataró ha manifestat recentment la seva preocupació per adaptar-se al nou règim, així que el Govern municipal ha acceptat retornar a l’antic sistema per aquest any 2012 amb la idea d’arribar a un acord satisfactori per ambdues bandes.

 

Així, de les 15 convocatòries de subvencions existents, quedaran sense efecte dues d’elles (C15/12a i C09/12), que corresponen als programes de suport a les activitats festives per les entitats veïnals i al foment de la participació de les entitats veïnals.

 

Aquest canvi requerirà un procés administratiu per modificar el pressupost aprovat que haurà de ser sotmès al Ple.