Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les obres d’urbanització dels entorns de la Biblioteca Antoni Comas començaran dilluns 1 d’octubre

Escoltar

Les obres d’urbanització dels entorns de la Biblioteca Antoni Comas començaran dilluns 1 d’octubre

Els treballs tenen una durada prevista de 3 mesos

El Servei d’Obres de l’Ajuntament té previst començar dilluns, 1 d’octubre, les obres d’urbanització dels entorns de la Biblioteca Antoni Comas. La nova biblioteca està situada a l’edifici catalogat de l’antic Escorxador i s’obrirà al públic en els propers mesos.

 

El projecte comporta la urbanització interior del recinte que envolta la Biblioteca Antoni Comas i l’adequació dels accessos de vianants a les diverses dependències que conformen l’equipament. L’espai a urbanitzar té una superfície de 7.550 m².

 

 

Tancament del recinte de l’Escorxador

 

Les obres preveuen el tancament del recinte de l’Escorxador de manera que tindrà accés a l’escola bressol municipal Els Menuts i el restaurant dels Capgrossos des del carrer de Francisco Herrera, i a la biblioteca des del carrer d’Enric Prat de la Riba.

 

Per emfatitzar l’accés des del carrer d’Enric Prat de la Riba es projecta un paviment de formigó fins a la façana d’accés a la biblioteca. També es preveu una franja de paviment a l’accés de les dues naus laterals, que poden ser utilitzades de manera independent.

 

Als espais entre les tres naus que no són de circulació s’hi preveu una superfície rectangular de plantes arbustives. En aquests espais es preveu la plantació de Nassella Tenuissima, una planta arbustiva de fulles fines allargades.

 

Pel que fa al perímetre de l’edifici dels Capgrossos i per salvar el desnivell que s’hi construirà es preveu plantar Salvia Greggi Peach, una altra planta arbustiva de flors ataronjades.

 

La jardineria es completa amb la col·locació de Tipuana Tipus, arbres de fulla caducifòlia que se situaran entre les naus per fer ombra als passadissos.

 

La superfície del recinte que no es pavimenta es manté amb sauló.

 

Els dos grups d’arbres i les dues palmeres que ja hi ha a cada costat de l’accés des del carrer d’Enric Prat de la Riba, que queden per sobre la cota del sauló, es mantindran delimitats amb platines galvanitzades i es cobrirà la superfície amb triturat de poda.

 

El recinte quedarà enllestit amb la instal·lació de l’enllumenat públic i la col·locació de tres bancs de 3 metres de llargada.

 

També està previst l’enderroc de l’edifici existent amb façana al carrer d’Enric Prat de la Riba.

 

Les obres han estat adjudicades a l’empresa Obres i Paviments Brossa SA per un import de 252.015,11 € (21% d’IVA inclòs). L’Ajuntament compta amb una subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis 2008-2012 (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya per finançar l’actuació.

 

Es preveu que els treballs tinguin una durada de 3 mesos.