Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les obres de l’escola Marta Mata començaran al maig

Escoltar

Les obres de l’escola Marta Mata començaran al maig

El nou centre es construirà en dues fases i infantil podrà traslladar-s’hi a final d’any

 


La delegació territorial d’Ensenyament de la Generalitat i l’empresa GISA van anunciar ahir als pares i mares de l’escola Marta Mata que les obres del nou centre educatiu que s’ha d’aixecar a la carretera de Cirera començaran al maig i estaran definitivament enllestides el juny de 2013.


 

La nova escola s’aixecarà en dues fases: primer es construirà l’edifici destinat als alumnes d’educació infantil (P3-P5) perquè pugui estar enllestit durant el darrer trimestre de l’any i els alumnes puguin traslladar-s’hi abans de Nadal i, la resta de l’escola (primària, gimnàs, patis, cuina) estarà acabada pel juny de 2013. Quan s’acabi l’obra, els dos edificis quedaran integrats en un de sol.

 

Aquest és el calendari que van presentar ahir el responsable de planificació de GISA, Marc Arqué, i el delegat territorial d’Ensenyament, Vicent Garcia, en la reunió informativa que es va celebrar a l’Escola Oficial d’Idiomes sota la presidència de l’alcalde, Joan Mora. Durant la presentació del projecte també van intervenir l’arquitecte responsable de l’obra, Ramon Sanabria, la directora de l’escola, Sonia Colomer.

 

El projecte bàsic té un pressupost de 5,19 milions d’€ i ha estat adjudicat a l’empresa COMSA EMTE a través de GISA. Segons el responsable de planificació de GISA, en dos mesos es redactarà el projecte executiu de l’edifici d’infantil i començaran les obres.

 

L’alcalde va garantir la màxima celeritat en els tràmits administratius que depenen de l’Ajuntament per facilitar l’inici de les obres, com la concessió de la llicència d’obres, que va ser sol·licitada el passat 1 de març, i l’exempció del 95% de l’Impost de Béns Immobles (IBI).

 

L’arquitecte Ramon Sanabria va ensenyar als assistents els plànols del projecte bàsic, que dibuixa una escola en forma d’L que s’adaptarà al desnivell dels terrenys i tindrà com a màxim una alçada de planta baixa més dos. El segment de l’ela més curt correspondrà a l’edifici d’infantil i el més llarg serà per primària, les dependències per al professorat, la cuina i d’altres serveis. N’hi haurà fins a 3 accessos diferenciats i dos patis (infantil i primària) que estaran separats i quedaran a diferents nivells, separats pel mòdul de gimnàs i vestuaris que es comunicarà amb l’edifici principal a través d’una passarel·la coberta.

 

Un dels trets singulars del nou centre escolar serà que comptarà amb uns petits patis interiors per facilitar l’entrada de llum a les aules. Les façanes seran d’estructures prefabricades de formigó i de vidre i la coberta serà com una cinquena façana, així que la maquinària quedarà amagada sota uns mòduls de policarbonat.

 

Mentre durin les obres els alumnes de la nova escola Marta Mata els nens i nenes continuaran fent classes a l’edifici de l’escola Antonio Machado i, donat que el proper curs necessitaran tres aules més, la Generalitat està cercant una solució per condicionar uns espais que després siguin d’utilitat per a l’escola Antonio Machado.