Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les obres de reparació del pont i el mur del marge dret de la riera de Sant Simó començaran a l’octubre

Escoltar

Les obres de reparació del pont i el mur del marge dret de la riera de Sant Simó començaran a l’octubre

La Diputació de Barcelona finançarà les actuacions amb una subvenció

La regidora de Via Pública, Obres, Serveis i Manteniment, Núria Calpe, ha acompanyat aquest migdia el diputat delegat d’Infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, Alberto Villagrasa, en la seva visita a Mataró per conèixer l’estat actual del pont del Camí Ral de la riera de Sant Simó i el mur del marge dret d’aquesta mateixa riera a la ronda de Miguel de Cervantes.

 

La Diputació de Barcelona aportarà la inversió necessària per dur a terme aquesta tardor les actuacions urgents de reparació d’aquestes infraestructures, donat la precarietat del seu estat. Les dues actuacions s’executaran mitjançant una subvenció que forma part del Pla de Concertació Xarxa de Municipis de Qualitat.

 

Les pluges intenses de la tardor de 2011 van accelerar el procés erosiu de les aigües i van provocar greus desperfectes en les infraestructures de canalització de la riera de Sant Simó que, en el cas del mur del marge dret, fins i tot ja van provocar esfondraments l’any passat. Les reparacions són necessàries per evitar situacions de risc.

 

Alberto Villagrasa ha indicat que “no és tracta una obra espectacular però és important per a la ciutat perquè es tracta de garantir la seguretat de les persones que passegen per la riera i dels cotxes que circulen per sobre el pont”. La regidora de Via Pública, Núria Calpe, ha explicat que s’informarà puntualment als veïns de les afectacions al trànsit que puguin ocasionar les obres.  

 

 

Pont del Camí Ral

 

Al tram de riera situat just aigües avall del pont del Camí Ral els fonaments del mur del marge dret estan descalçats i l’erosió també afecta la travessa situada a la llera. Els treballs previstos ara consistiran en formigonar la llera de la riera entre les piles del pont i la travessa situada aigües avall –uns 13 m de llargària– i en tot l’ample de la llera, d’uns 23 m. S’utilitzarà escullera i formigó en massa. També es reforçarà amb escullera el fonament del mur del marge dret i es conduiran les aigües cap el pont de l’N-II per facilitar el desguàs de la riera.

  

 

Mur del marge dret

 

Els fonaments del mur del marge dret de la riera de Sant Simó en el tram entre el Camí de les Cinc Sènies i el carrer de Francisco Herrera, d’uns 240 m de llargària, estan molt erosionats. Fins i tot, un tram d’uns 40 m del mur es va esfondrar l’any passat a l’alçada del carrer de Sancho Panza. La situació és conseqüència de la manca de protecció del fonament del mur i la poca qualitat dels materials –el mur és de maçoneria, pedres i formigó en massa–.

 

Les obres previstes contemplen la realització d’una escullera d’1 m d’alçada per sobre el nivell de la riera que protegeixi el peu del mur actual. El tram de mur esfondrat es reconstruirà formant un talús d’escullera inclinat de 4 m d’ample i 4 m d’alçada. També es reconstruirà la vorera de la ronda de Miguel de Cervantes. Per últim, es preveu realitzar una tanca de protecció de vianants a tot el llarg de la ronda.

 

L’Ajuntament té previst començar a principis d’octubre les obres de reparació del pont del Camí Ral, que estan a punt de ser adjudicades. Els treballs de reparació del mur començaran a finals d’octubre.

 

Les dues actuacions estan pressupostades de manera conjunta en 167.841,30 € (IVA inclòs). La reparació del mur té una durada prevista de 7 setmanes, mentre que l’actuació als fonaments del pont del camí Ral es preveu que pugui ser executada en 2 setmanes.