Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les obres del mataroní Manuel Carnicer es poden veure al Museu de Mataró fins al 6 de maig

Escoltar

Les obres del mataroní Manuel Carnicer es poden veure al Museu de Mataró fins al 6 de maig

Ahir es va inaugurar la mostra amb la presència de la seva vídua



El president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Joaquim Fernàndez, va inaugurar ahir a les 19.30 h l’exposició “L’Essència del detall. Manuel Carnicer (Mataró 1921- Barcelona 1998)” a Can Serra- Museu de Mataró (El Carreró, 17-19). A l’acte hi van assistir també la vídua de l’artista, Gertrudis Escolà, i el president de l’associació Amics dels Museus de Catalunya, Fausto de Dalmases, a més d’una cinquantena de membres de l’associació.


 

Fernàndez va donar inici a l’acte dient que amb aquesta exposició “Mataró descobreix un mataroní que a partir d’avui serà un artista conegut i reconegut a la ciutat”. Afegint que “aquesta és una exposició que estem convençuts que generarà interès i atenció pel que té d’excepcional la recuperació de la figura i de l’obra d’un artista hiperrealista, Manuel Carnicer, autor d’una obra molt suggerent i d’una singular perfecció creativa, fill de la nostra ciutat i, fins ara, poc conegut entre nosaltres”.

 

El director del Museu de Mataró, Carles Marfà, va incidir en què el treball de Carnicer és “precís, minuciós, meticulós i exacte. La resultant lògica d’una singular i genial fusió entre ofici i passió creativa que l’induí a aprofundir l’essència del detall; d’aquí el títol de l’exposició que us presentem”.

 

Gertrudis Escolà, vídua de Manuel Carnicer, va voler recordar que el seu marit “tenia interès en mirar-se les coses pel seu cantó més bonic i que sempre hi trobava una gràcia i els hi donava vida amb el seu mirar sensible i meticulós”. Va instar tot seguit als assistents a visitar l’exposició atès que “una imatge val més que mil paraules”.

 

El president de l’IMAC va agrair la donació de 46 dibuixos de Manuel Carnicer per part de Gertrudis Escolà al Museu de Mataró i la mediació del president de l’associació Amics dels Museus de Catalunya, Fausto de Dalmases, que en va propiciar el contacte i la formalització de la donació.

 

 

Un artista d’estil hiperrrealista

 

Manuel Carnicer va néixer a Mataró tot i que va desenvolupar la seva vida professional i artística a Barcelona. Va cultivar diferents modalitats pictòriques de temàtica figurativa que va combinar amb la seva professió de delineant, destacant sobretot els dibuixos d’estil hiperrealista que va començar a dibuixar a partir de la dècada dels setanta.

 

A l’exposició “L’Essència del detall”s’hi presenten les 46 obres sobre paper donades al Museu de Mataró junt amb les que els familiars de l’artista han cedit per a la mostra: aiguades, sanguines, llapis, tintes, llapis de colors, carbons i tècniques mixtes, entre d’altres. Treballs que permeten repassar de manera representativa la trajectòria artística del pintor i dibuixant, des dels seus inicis fins a la consolidació del seu estil més personal.

 

La mostra es podrà veure fins al 6 de maig en el següent horari: laborables i festius, de 18 a 21 hores. El Museu estarà tancat els dilluns i els dies 6 d’abril i 1 de maig. Es farà una visita guiada cada dimecres a les 19 hores i es podran concertar visites per a grups i escolars trucant al telèfon 93 741 29 30.