Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les persones en situació d’atur tenen descompte en el transport públic des d’avui

Escoltar

Les persones en situació d’atur tenen descompte en el transport públic des d’avui

La T-Trimestre d’una zona bonificada costarà 27,75 €, un 80% de descompte

La Generalitat de Catalunya posa en marxa a partir d’avui, 12 de març, bonificacions de prop del 80% en l’ús del transport públic per a persones en situació d’atur. Els nous ajuts tenen com objectiu facilitar els desplaçaments en la cerca de feina a aquelles persones en situació de desocupació i amb ingressos per sota del Salari Mínim Interprofessional (SMI).

 

Per obtenir les bonificacions s’ha de complir els requisits següents:

 

- Percebre un subsidi per desocupació d’un import inferior al SMI.

 

- Rebre qualsevol altre ajut inferior al SMI o bé no rebre’n cap –però estar inscrit/a com a demandant d’ocupació durant un mínim de 12 mesos en els darrers 2 anys– i trobar-se en un procés de cerca de feina tutoritzat pel Servei d’Ocupació de Catalunya que requereixi utilitzar algun sistema de transport de manera freqüent.

 

Abans d’adquirir el títol de transport bonificat, la persona interessada ha d’obtenir un certificat que acrediti que compleix algun dels requisits anteriors.

 

- En cas de percebre un subsidi per desocupació, la persona interessada s’ha d’adreçar al Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) mitjançant el web https://sede.sepe.gob.es/contenidosSede/generico.do?pagina=/sede_virtual/sv00C.html

 

- En cas d’estar en situació d’atur i en procés actiu de cerca de feina, la persona interessada ha d’anar a la seva Oficina de Treball on, un cop comprovat que compleix els requisits fixats tant de participació en polítiques actives com de caràcter econòmic, se li donarà el certificat.

 

En l’àmbit de l’ATM de Barcelona s’aplicarà un descompte del 80% en la T-Trimestre d’una zona, de manera que les persones beneficiàries abonaran 27,75 euros, enfront dels 135 euros que costa. Amb aquest títol podran fer viatges il·limitats durant tres mesos.

 

Per a l’adquisició del títol de transport bonificat, la persona interessada s’ha d’adreçar alspunts de venda autoritzats i lliurar el certificat original emès pel SEPE o pel SOC i presentar el DNI. A Mataró, el punt de venda autoritzat és a la taquilla de l’estació de Renfe.