Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acomiada M. Lluïsa Circuns, Medalla de la Ciutat

Escoltar

Mataró acomiada M. Lluïsa Circuns, Medalla de la Ciutat

El Ple de gener va aprovar per unanimitat la concessió de la distinció

Avui dilluns 23 de gener ha tingut lloc a la parròquia de Sant Josep, a les 10 h, el funeral per a l’expresidenta de les Aules Sènior de Mataró, M. Lluïsa Circuns i Pons. Circuns va morir el divendres a la tarda a Mataró. El Ple de gener, celebrat el 12 de gener, va aprovar per unanimitat concedir-li la Medalla de la Ciutat


 

A la cerimònia hi ha assistit l’alcalde, Joan Mora, i el primer tinent d’alcalde, Joaquim Fernàndez, a més de diferents regidors del Consistori.

 

La concessió de la Medalla de la Ciutat a M. Lluïsa Circuns és en reconeixement a la seva trajectòria en la promoció d’activitats relacionades amb la cultura catalana, la poesia, la formació permanent, el seu compromís de país i, en especial, les activitats dedicades a incentivar la inquietud per aprendre de la gent gran.

 

Està previst que l’Ajuntament organitzi un acte d’homenatge a M. Lluïsa Circuns i entregui la Medalla de la Ciutat als seus familiars.

 

 

Medalla de la Ciutat

 

El setembre de 2011 es va iniciar l’expedient administratiu per a la concessió de la Medalla tal com regula el Reglament d’Honors i Distincions de l’Ajuntament de Mataró a instàncies de la sol·licitud presentada per Aules Sènior i a la qual s’han sumat altres entitats de la ciutat.

 

M. Lluïsa Circuns va néixer a Barcelona i va arribar a Mataró amb 20 anys per exercir de mestra a l’Escola Pia de Santa Anna l’any 1941. Poetessa activa, va assistir i va col·laborar amb diverses entitats d’aquell temps defensant la llengua i la cultura catalanes. Va formar part de les entitats El Racó i Òmnium Cultural on, juntament amb un grup d’amants de les lletres, van constituir l’Esbart femení de poesia, anomenat més tard Esbart de poesia.

 

A títol personal, es va presentar als Jocs Florals de la Tardor de Barcelona en diverses ocasions, guanyant dues Flors Naturals i una Viola, i atorgant-li el títol honorífic de Mestre en Gai Saber.

 

L’any 1981 va iniciar la seva vinculació a les Aules Sènior de Mataró, impulsant la celebració d’un certamen literari i fomentant les representacions de teatre català. Després es va responsabilitzar de les relacions públiques de l’entitat i, l’abril de 1994, va ser nomenada presidenta.

 

El curs 1994-1995 va aconseguir l’adscripció de les Aules a la Universitat Pompeu Fabra. Així, les conferències d’extensió universitària es converteixen en un referent cultural de la ciutat. Des de llavors ha portat a terme una ferma campanya per millorar la vida cultural de la gent gran, intensificant les activitats de formació permanent a través de conferències, viatges, actes culturals, etc. També va ser la impulsora de la concessió de medalles en homenatge als associats que arriben als 90 anys.