Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull la segona trobada dels participants del projecte Grundtvig

Escoltar

Mataró acull la segona trobada dels participants del projecte Grundtvig

És un projecte conjunt de Berlín, Amsterdam, Viena i Mataró

 


Mataró acollirà de demà dimecres dia 28 fins divendres 30 la trobada dels socis que formen part del projecte Grundtvig PROTECT destinat a formar voluntaris que puguin col•laborar en situacions d’emergència. El projecte està finançat per la Comissió Europea i el porten a terme les ciutats de Berlín, Amsterdam, Viena i Mataró. La primera trobada va tenir lloc a Berlín a finals del mes d’octubre del 2011.




La jornada de treball començarà dimecres 28 a la tarda amb tots els representants dels diferents entitats i cossos de seguretat implicats en el projecte: Creu Roja, Bombers, Mossos d’Esquadra, Protecció Civil i Policia Local, l’equip de treball de les ciutats sòcies i els tècnics del Servei de Ciutadania i Convivència. Donarà la benvinguda a la trobada el regidor de Participació i Ciutadania i Convivència, Joaquim Fernàndez.




Dijous 29 està previst que tots els participants en la trobada siguin rebuts a l’Oficina de la Comissió Europea a Barcelona. En l’acte cada soci presentarà els resultats de l’anàlisi sobre la incorporació a la formació i el voluntariat per part dels adults immigrants. Clourà la trobada el cap de l’Oficina de Cooperació Europea de la Diputació de Barcelona, Xavier Tiana.




Divendres 30 s’iniciarà la sessió amb un resum dels dies anteriors i les conclusions a les quals s’ha arribat i a les 12.30 h està previst que es faci la cloenda institucional de la trobada encapçalada per l’alcalde, Joan Mora, i representants de les entitats i cossos de seguretat implicats. L’acte tindrà lloc al TecnoCampus Mataró-Maresme.






Projecte Grundtvig PROTECT




El projecte Grundtvig PROTECT s’emmarca en el projecte europeu “Form@cció en servei a la ciutadania”. L’objectiu és formar a persones voluntàries d’entitats que puguin ajudar en situacions d’emergència col•laborant amb Protecció civil, Bombers, Mossos i Policia Local.




Les quatre ciutats implicades treballen de manera coordinada en la planificació dels cursos, que es comencen a desenvolupar durant el 2012 i tindran una durada de 100 hores (70 teòriques i 30 de pràctiques). S’ofereix formació sobre primers auxilis, prevenció de riscos i suport en incendis, accidents de trànsit, domèstics o aquàtics, coneixements bàsics de protecció civil i del medi ambient, civisme i convivència a persones adultes d’origen immigrant que siguin membres d’una entitat o associació, i vulguin col•laborar com a voluntaris.




La formació segueix la metodologia del sistema d’Aprenentatge-Servei (APS), que vincula el procés formatiu dels participants a la realització de serveis a la pròpia comunitat, treballant sobre necessitats reals de l’entorn, amb l’objectiu de millorar-lo. La formació anirà a càrrec de membres de la Creu Roja, la Policia Local, Protecció Civil, Bombers de la Generalitat de Catalunya i Mossos d’Esquadra.




El projecte té una durada prevista de tres anys. El pressupost és de 67.753 € per als tres anys, que seran finançats en un 75 % per la Unió Europea i en el 25 % restant per l’Ajuntament i la Creu Roja.






Presentació a la Diputació de Barcelona




El Servei de Ciutadania i Convivència va presentar el passat 22 de març el projecte Grundtvig PROTECT com una bona pràctica en el marc de la jornada de formació ELSI project: Training of trainers organitzada per la Diputació de Barcelona.




La jornada s’emmarcava en el projecte europeu ELCI, Cooperació Local Europea per a la Integració, liderat per l’Organització Internacional de les Migracions (OIM) i en el qual hi participa la Diputació de Barcelona i l’Associació Socio Cultural Ibn Batuta. El projecte té per objectiu valorar les relacions entre les autoritats locals dels països europeus que participen al projecte i les entitats de persones immigrades dins l’estratègia d'integració de la Unió Europea.