Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull un congrés mundial de l’Associació d’Electrònica Orgànica

Escoltar

Mataró acull un congrés mundial de l’Associació d’Electrònica Orgànica

La trobada reunirà un centenar d’experts de les principals empreses i centres de recerca d’aquest sector emergent

El centre tecnològic CETEMMSA, especialitzat en printed electronics, ha estat escollit per la Organic Electronics Association (OE-A) per acollir la XXVIII trobada internacional sobre aquesta indústria, que tindrà lloc els dies 6 i 7 de novembre al parc TecnoCampus Mataró-Maresme.


Durant dos dies, els participants examinaran l’evolució i les perspectives de la indústria dels anomenats Printed Electronics, que són el conjunt de mètodes d’impressió utilitzats per crear dispostius elèctrics sobre diferents materials. Igual que a la impremta tradicional, los printed electronics utilitzen la impressió per mitjà de capes de tinta. Precisament, en els organic electronics (l’electrònica orgànica o electrònica del plàstic) almenys una de les tintes utilitzades estan basades en components de carboni.

 

La trobada, que se celebrarà a les Sales L’Arquera i Burriac del TecnoCampus, se centrarà en abordar quin és el progrés d’aquesta tecnologia, les seves tendències i les perspectives de futur.

 

La reunió dedicarà especialment atenció als Smart Systems (Sistemes Intel·ligents) i es presentaran novetat en els àmbits dels Smart Textiles (teixits Intel·ligents), Sensor Systems (Sistemes Sensoritzats), Smart Packaging (Envasos Intel·ligents) i Smart Systems & RFID (Sistemes i Identificació per Radiofrequència). També s’avançarà en el treball per millorar les tècniques d’encapsulació, la realització de demostradors, la connexió de la tecnologia amb l’educació i la definició d’un nou mapa de ruta per a la indústria dels Printed Electronics i un altre d’específic per a l’esmentada tecnologia en el sector salut.

 

El mercat de l’electrònica orgànica i impresa està creixent ràpidament. El 2020, el volum de vendes d’aquesta indústria a tot el món arribarà als 60 bilions d’euros, segons dades de la consultora IDTechEx. Els membres de l’Associació internacional d’Electrònica Orgànica són els màxims representants d’aquesta indústria. Empreses com 3D, Agfa-Gevaert, Basf, Bosch, Dupont, Merck, Mitsubishi, Samsung, Schneider o Solvay, entre d’altres; Universitats i Centres de Recerca tant prestigiosos com el Fraunhofer, el VTT, el CSEM, el Holst Centre o el CEA formen part d’aquest organisme.

 

 

Sobre la OE-A

 

Fundada al desembre de 2004, l’Associació “Organic Electronic Association” compta amb uns 200 membres d’aquesta indústria en tot el món (31 països) i ofereix una plataforma única per fomentar la cooperació internacional entre totes les empreses i institucions que participen en la cadena de valor de l’electrònica orgànica i impresa. CETEMMSA, empresa allotjada al parc tecnològic i de la innovació TecnoCampus, en forma part i actua en aquesta ocasió com a amfitriona de la XXVIII trobada mundial.

 

Sobre CETEMMSA

 

CETEMMSA, amb una trajectòria de 20 anys, és un centre tecnològic expert en el procés de tractament de superfícies flexibles en el camp dels “Printed Electronics” per obtenir dispositius i productes intel·ligents –Smart Devices-. Aquests dispositius intel·ligents tenen la capacitat d’aportar noves utilitats en molts sectors econòmics: salut i benestar, automoció i transport, esport professional, seguretat i protecció, packaging, arquitectura i construcció i tèxtil tècnic, entre d’altres.

 

El centre està Certificat i Homologat per l’Administració Pública, forma part de la xarxa TECNIO i és un dels sis centres tecnològics avançats de Catalunya. El seu objectiu és millorar la competitivitat de les empreses i ajudar-les mitjançant la innovació de producte.