Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull un dels debats territorials sobre l’Estratègia catalana d’adaptació al canvi climàtic

Escoltar

Mataró acull un dels debats territorials sobre l’Estratègia catalana d’adaptació al canvi climàtic

La sessió participativa, oberta a tothom, és l’única que es farà al Maresme

Debatre sobre quines són les mesures que pot emprendre Catalunya per adaptar-se als impactes previstos per l’escalfament global. Aquest és l’objectiu de l’única sessió participativa que es farà al Maresme sobre l’Estratègia catalana d’adaptació al canvi climàtic, que tindrà lloc dimarts 9 d’octubre, a les 18h, al Centre Cívic Pla d’en Boet (Juan Sebastián Elcano, 6).

 

La sessió està organitzada per l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic de la Generalitat, i és un dels 7 debats territorials i de participació que s’han organitzat a tot Catalunya. A la trobada s’explicaran els resultats del treball d’elaboració de l’Estratègia catalana d’adaptació al canvi climàtic (ESCACC) i es recolliran les opinions, esmenes, suggeriments i comentaris sobre les mesures proposades per adaptar-nos als impactes d’aquest fenomen.

 

A Mataró es tractaran de forma més exhaustiva les mesures d’adaptació que s’hauran d’implementar a la comarca a partir dels principals impactes observats i previstos, com ara l’augment de fenòmens meteorològics extrems, amb els impactes que això té sobre les infraestructures del transport ferroviari o el retrocés de la línia costa per afectació de temporals.

 

 

Més de 100 mesures

 

A finals del mes de juny es va fer la presentació pública del document base de l’estratègia. A partir d’aquí es va encetar un procés de participació obert a tota la ciutadania i es van organitzar diverses sessions informatives sectorials: amb representants del sector de la indústria, serveis, comerç i turisme; del sector energètic i infraestructures del transport; del sector de la salut; de l’agricultura, ramaderia i gestió forestal; i amb el sector pesquer. Les sessions de debat territorial tancaran el procés, que culminarà amb l’aprovació de l’ESCACC a finals de novembre. Al web de la Generalitat sobre el canvi climàtic es publiquen tots els documents relacionats amb el procés de participació.

 

L’estratègia fa una diagnosi exhaustiva de com afecta i afectarà el canvi climàtic als sectors i sistemes més fràgils del territori, i proposa més de 100 mesures perquè Catalunya esdevingui menys vulnerable als seus impactes.