Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP)

Escoltar

Mataró celebra el Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP)

Hi han participat 18 centres educatius de la ciutat



Mataró s’ha unit avui, 30 de gener, a la celebració del Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP), data en què es commemora la mort de Mahatma Gandhi.


 

La jornada educativa DENIP (Dia Escolar per la No Violència i la Pau) va ser creada el 1964 i és una iniciativa pionera, no estatal, no governamental, no oficial, independent, lliure i voluntària d’educació no violenta i pacificadora.

 

Enguany, les escoles que han participat en la jornada han estat: Àngela Bransuela, Angeleta Ferrer, Anxaneta, Montserrat Solà, Cirera, Germanes Bertomeu, Maria Mercè Marçal, Tomàs Viñas, Balmes, Torre Llauder, Josep Montserrat, Cor de Maria, Rocafonda, Camí del Cros, Salesians, Camí del Mig, Freta i l’Escola Pia Santa Anna.

 

Cada centre escolar ha organitzat les seves pròpies activitats amb l’objectiu de fer una reflexió sobre la importància de resoldre els conflictes per la via del diàleg i la mediació, així com fer de la no violència una forma de lluita contra la injustícia. A més, s’han afegit a la proposta sorgida del Consell Municipal de la Solidaritat i Cooperació de realitzar un minut de silenci a les 11.00 hores que els hi ha fet arribar l’Institut Municipal d’Educació (IME).

 

L’Escola Pia Santa Anna ha celebrat aquest any el DENIP en el marc dels 275 anys de l’Escola Pia a Mataró sota el lema “275 anys al servei de l’educació, 275 anys al servei de la pau”. Els alumnes del centre escolar han redactat un manifest que ha estat llegit per tres representants dels alumnes (P5, primària i ESO) aquest matí a l’Ajuntament en presència de l’alcalde, Joan Mora. En el proper Ple, que tindrà lloc el dijous 2 de febrer, es donarà compte de l’entrega del manifest a l’Ajuntament.