Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra Sant Jordi amb gairebé un 20% més de parades de llibres i roses al carrer

Escoltar

Mataró celebra Sant Jordi amb gairebé un 20% més de parades de llibres i roses al carrer

Més de 700 escolars s’apunten a la jornada de portes obertes de l’Ajuntament

L’Ajuntament ha autoritzat enguany 546 parades de roses i llibres amb motiu de Sant Jordi, gairebé un 20% més que l’any passat (438). Un centenar més d’entitats i associacions, estudiants, i particulars han aprofitat enguany per comercialitzar els seus articles relacionats amb aquesta Diada instal·lant una paradeta al carrer, sobretot als llocs més concorreguts.


 

Les parades s’han distribuït per tota la ciutat, sobretot al centre, exceptuant la plaça de Santa Anna, que està reservada per als professionals. En aquest indret, l’Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) organitza des de divendres la Fira del Llibre, amb 14 parades de llibreries i floristeries i, durant tot el dia d’avui, Mataró Ràdio realitza la seva programació en directe des d’un estand instal·lat en la plaça. Per altra banda, també en aquest espai tan cèntric ha tornat a ser present el Consell de Centre del Consorci de Normalització Lingüística amb la seva campanya de voluntariat per la llengua.

 

 

Jornada de portes obertes

 

La Diada festiva no només ha estat palesa al carrer. Com ja és tradició, l’Ajuntament ha celebrat la Jornada de Portes Obertes i més de 700 escolars estan apuntats a les visites guiades que hi tenen lloc fins a les 18 h per veure el Saló de Sessions, la Sala dels Lleons i el vestíbul de la primera planta. L’alcalde, Joan Mora, i els regidors de la Corporació són els encarregats de guiar les visites i explicar als assistents tant la història com les anècdotes que amaguen les dependències municipals més nobles.

 

Els visitants poden aprofitar també per veure de prop els gegants i capgrossos de Mataró. La Família Robafaves i la resta de figures estan exposades a la planta baixa de l’Ajuntament des del 10 d’abril i fins al proper dia 30. Fins al moment, prop d’un miler d’escolars han concertat una visita explicativa específica.

 

Tots aquells que aquests dies entrin a la Casa Gran poden veure també part de l’exposició de fotografies “Dracs i Colors” de la fotògrafa mataronina Marga Cruz, que recull imatges de figures de dracs modernistes que hi ha a diferents edificis i monuments del Maresme.

 

 

Gegants, castells, correfoc i ball

 

Aquesta tarda, a partir de les 18.45 h hi ha la trobada dels Gegants, gegantes i nans de Mataró, des de la plaça del carrer de L’Esplanada i fins davant de l’Ajuntament, on a les 19.30 hores tindrà lloc la Diada Castellera, organitzada per la Colla Capgrossos amb el suport de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC).

 

Per finalitzar el dia, a les 21.45 hores, començarà la Fogonada, l’acte més genuí de la diada de Sant Jordi a la ciutat, en què el Drac de Mataró surt al carrer a protagonitzar una versió adaptada de la llegenda, acompanyat per les Diablesses i els Tabalers do Maresme. En acabar aquest acte, està previst que tingui lloc el Ball de Sant Jordi a la plaça de de l’Ajuntament, amb el grup d’electrofolk Els Borinots TQT.