Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebrarà la cinquena edició de la caminada popular per l’Alzheimer el pròxim 30 de setembre

Escoltar

Mataró celebrarà la cinquena edició de la caminada popular per l’Alzheimer el pròxim 30 de setembre

L’objectiu és recaptar fons i sensibilitzar la població sobre la malaltia degenerativa



L’Institut d’Esports (IE) i l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer han presentat aquest matí la cinquena edició de “Mataró Camina per l’Alzheimer”, una marxa destinada a conscienciar i sensibilitzar la població sobre aquesta malaltia degenerativa.


 

El president de l’IE, Pere Galbany, ha estat acompanyat a la roda de premsa de presentació per alguns membres d’entitats i associacions que col·laboren amb l’organització de la caminada com Joan Antoni Ciller, d’EPMA Solidària; i Ramon Hurtado, de la Colla Pocs i Bons. També participen en l’organització el CN Mataró, el Club Hoquei Mataró, l’Associació de Veïns de La Llàntia, el Club Juventut Handbol Mataró, Interesport, Centre Atlètic Laietània i Associació de Veïns de Vista Alegre.

 

La caminada solidària, que tindrà lloc diumenge 30 de setembre, s’organitza amb l’objectiu de recaptar fons per a aquelles famílies que pateixen directament o indirecta els efectes de l’Alheimer. En l’anterior edició es van recaudar 19.023 €.

 

La inscripció té un cost de 7 euros i inclou la samarreta, els tiquets d’avituallament i tota la informació sobre els recorreguts i funcionament de la caminada. Per formalitzar la isncripció, que es tancarà 30 minuts abans de l’inici de la caminada des de l’Ermina de Sant Simó, cal fer efectiva una transferencia bancària al següent número de compte de La Caixa: 2100 3132 66 2200114954,indicant el nom i els cognoms de l’inscrit.

 

Els punts on es poden fer les inscripcions són: la seu de l’Associació de Malats d’Alzheimer del Maresme o la paradeta que es munta els dissabtes a la plaça de Santa Anna, el col·lectiu de teatre EPMA, el CN Mataró, l’AV de Rocafonda, l’AV de La Llàntia, el centre social de Vista Alegre i les botigues Interesport.

 

En aquests moments ja hi ha inscrites 1.100 persones i els organitzadors esperen poder superar el rècord de 3.160 inscripcions que van tenir l’any passat.

 

L’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer ha posat a la venda, com cada any, el cava commoratiu de la caminada, que té un preu de 8 € l’ampolla, i també s’ha fet una placa commemorativa per als col·leccionistes.

 

 

Els recorreguts

 

Recorregut A (14,5 km): La sortida serà a l’ermita de Sant Simó de Mataró a les 8 hores. Passant pel turó d’Onofre Arnau, Sant Miquel de Mata, Sant Martí de Mata, cim de Can Bruguera, Parc Central i arribada a la Plaça de Santa Anna sobre les 13 hores aprox.

 

Recorregut B (10,5 km): La sortida serà a l’ermita de Sant Simó de Mataró a les 8 hores. Passant pel turó d’Onofre Arnau, Sant Miquel de Mata, Sant Martí de Mata, Parc Central i arribada a la Plaça de Santa Anna sobre les 12 hores aprox.

Recorregut C (700 metres): Serà testimonial i sortirà del Parc Central, (Parc Vell), a les 12 hores.

 

Recorregut 0: Per aquelles persones que volen fer un donatiu sense caminar.

 

Per intentar evitar les aglomeracions de gent en el recorregut, la sortida d’enguany serà entre les 8 i 9 del matí. Una altra de les novetats d’aquesta edició és la presència d’actors i altres persones rellevants a la festa que té lloc a la plaça de Santa Anna quan en acabar el recorregut. Es preveu l’assistència de Joan Per i actors de la sèrie de TV3 La Riera, del tenista Albert Ramos i del jugador del Milan Didac Vilà.