Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró comença l'enderroc de l'antic Club Nàutic

Escoltar

Mataró comença l'enderroc de l'antic Club Nàutic

Es preveu que les obres estiguin enllestides a l’agost

L’Ajuntament de Mataró ha començat l’enderroc de l’antic Club Nàutic. Els treballs permetran alliberar una superfície de més de 3.000 m² al passeig Marítim i resoldrà els problemes d’insalubritat i seguretat que suposa ara l’edifici, que està abandonat i en estat molt precari.

 

La Generalitat de Catalunya va autoritzar al maig les obres d’enderroc, que executarà l’Ajuntament malgrat no ser el titular de la concessió de l’edifici amb l’objectiu de mantenir el nivell de qualitat de les platges.

 

Els treballs d’enderroc han estat adjudicats a l’empresa Xavier Alsina, SA per un import de 139.240 € (IVA inclòs). L’adjudicació s’ha fet mitjançant subhasta electrònica, que ha permès aconseguir una rebaixa del 51,95% respecte al preu inicial del projecte.

 


L’alcalde ha demanat “una mica de paciència als usuaris de la platja i als usuaris del Centre Natació”. I ha afegit: “Sé que patiran unes petites molèsties, però després multiplicaran l’espai d’aparcament per molt” fins que es negociï un altre ús a l’espai. “Per tant, les petites molèsties d’avui seran els beneficis de demà”, ha conclòs.

 

Ricard Font ha apuntat que avui s’aconseguia “una fita important” que és “alliberar una part de la platja del nostre país”, fet que permetrà que aquest estiu la ciutat pugui gaudir d’aquest espai.

 

Per la seva part, Alfons Molons ha destacat que s’ha pogut arribar a una solució pel problema del Club Nàutic “gràcies a la cooperació entre administracions”, ja que el CCM contribuirà al finançament de l’obra.

 

 

Les obres d’enderroc

 

El terreny on s’aixeca l’edifici ocupa una superfície de 3.492 m². La façana principal dóna al passeig Marítim i la façana posterior a tocar de platja, amb un desnivell de 3,30 m. L’edifici consta de quatre plantes –semisoterrani, baixa, primer pis i pis segon– situant-se per sobre de tot un torreó. Adossada a la façana posterior, a nivell de planta soterrani i platja, hi ha una edificació de dues plantes destinada a bar i restaurant, a més d’una piscina descoberta.

 

L’empresa adjudicatària de les obres va començar ahir la instal·lació de tanques i la senyalització de l’àmbit afectat i avui han començat a treballar les màquines. Els treballs d’enderroc s’executen de manera manual.

 

Un cop finalitzat l’enderroc i la retirada de runes, es construirà una plataforma de terres a nivell del passeig Marítim amb acabat de sauló i talussos cap a la platja. S’il·luminarà l’espai amb dues columnes i es plantarà arbrat, en concret exemplars de bellaombra.

 

Es preveu que l’enderroc generi 7.018 tones de runa (4.236 m³). A la vegada, el volum de terres aportades després de l’enderroc serà de 12.133 m³.

 

Està previst que les obres tinguin una durada de 6 setmanes.

 

 

Un edifici de 1974

 

L’immoble es va construir al 1974 com a seu del Club Nàutic de Mataró en virtut d’una concessió administrativa atorgada a aquesta entitat per l’Estat, ja que s’ocupava una zona de platja. El 28 de juliol de 1994 la Generalitat va autoritzar la cessió de la concessió a Promocions Culturals del Maresme, SL, i el 26 d’abril de 2001 va autoritzar un nou canvi de concessió a favor del Consell Comarcal del Maresme, que encara n’és el titular, malgrat ha demanat a la Generalitat la renúncia a la mateixa.

 

Un dels darrers usos que l’antic edifici va allotjar va ser l’Escola Universitària del Maresme, que al 2010 es va traslladar al TecnoCampus Mataró-Maresme.