Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró crea un espectacle amb ballarins, puntaires i música per al Dia Internacional de la Dansa

Escoltar

Mataró crea un espectacle amb ballarins, puntaires i música per al Dia Internacional de la Dansa

També es podrà veure un espectacle d’Art Trànsit Dansa i la pel·lícula “Pina”

Mataró celebrarà el Dia Internacional de la Dansa, que es commemora mundialment el 29 d’abril, amb activitats del 26 al 29 d’abril. Es projectarà una pel·lícula i es podran veure dos espectacles de dansa.


 

Avui dijous 26 d’abril a les 21 h es projectarà al Teatre Monumental la pel·lícula “Pina”. Aquest film experimental de Wim Wenders va revolucionar la relació entre el cinema i la dansa per l’originalitat del seu plantejament. Està rodat íntegrament en escenaris urbans i naturals de Wuppertal, ciutat alemanya on la coreògrafa Pina Bausch va viure i treballar durant 35 anys. A les 19.30 h tindrà lloc l’espai “Parlem de la pel·lícula” que anirà a càrrec de Xavi Calvo, professor i cinèfil

 

Dissabte 28 d’abril també a les 21 h al Teatre Monumental es podrà veure “Evangelium”. Dirigit per la coreògrafa i directora de la companyia Art Trànsit Dansa, Maria Rovira, l’espectacle planteja quatre ballarins que es reencarnen en quatre dels dotze apòstols. A partir d’aquí reflexionen sobre la naturalesa humana i el sentiment constant de la destrucció. A les 19 h membres de la companyia Art Trànsit Dansa seran els protagonistes del “Cafè amb”.

 

Finalment, diumenge 29 d’abril a les 19 h, la plaça de la Muralla acolliràRet fi. A ritme de boixets”. Aquesta producció pròpia de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC) és un espectacle de dansa al ritme dels boixets de les puntaires, creat amb motiu del Dia Internacional de la Dansa. La creació ha anat a càrrec d’alumnes de dansa de l’Aula de Teatre sota la coreografia de Reinaldo Ribeiro ballarí d’Art Trànsit Dansa i amb la composició musical d’Acari Bertran. En la realització d’aquest espectacle hi participen les puntaires de l’Associació de puntaires de Mataró, els Gramanets-Centre Catòlic i les puntaires del Casal de la Gent Gran del Parc.

 

El Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO va proposar el 29 d’abril com a celebració del Dia Internacional de la Dansa per commemorar el naixement de Jean-George Noverre, considerat el pare del ballet modern. El manifestd’enguany ha estat redactat pel coreògraf belga Sidi Larbi Cherkaoui.