Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró disposarà d’un Punt de Trobada a la tardor

Escoltar

Mataró disposarà d’un Punt de Trobada a la tardor

Aquest servei de la Generalitat s’ubicarà al carrer de Cuba, local cedit per l’Ajuntament



A partir de la tardor, Mataró disposarà d’un Servei Tècnic Punt de Trobada. Així ho han anunciat l’alcalde, Joan Mora, el secretari de Família del Departament de Benestar Social i Família, Ramon Terrassa, i la regidora delegada de Família, Benestar Social, Salut i Consum, Olga Ortiz.


 

La Generalitat i l’Ajuntament han signat un conveni a través del qual l’Ajuntament cedirà el local del carrer de Cuba, 47 cantonada amb el carrer de Sant Josep Oriol, on s’ubicarà aquest servei del Departament de Benestar Social i Família.

 

L’alcalde ha volgut agrair a tots aquells que han fet possible que el Punt de Trobada es posi pròximament en funcionament i “especialment al conseller Cleries perquè en aquests moments difícils hi ha destinat els recursos econòmics necessaris per obrir aquest espai” així com també ha agraït la feina feta per l’anterior Govern en aquest tema. Mora ha afegit que “és un èxit de ciutat”.

 

El secretari de Família ha donat a conèixer que aquest nou Punt de Trobada donarà servei al partit judicial de Mataró, d’Arenys i d’altres poblacions de la costa. Previsiblement, aquest servei atendrà entre 45 i 55 casos anuals. L’equip tècnic estarà format per quatre professionals del món de psicologia, treball social i educació social, i podrà comptar amb la col·laboració puntual d’un o d’una jurista.



El Punt de Trobada de Mataró es convertirà en el 21è de Catalunya, ja que actualment n’hi ha 20 en funcionament en 17 municipis del nostre país: Girona, Barcelona (4), Reus, Lleida, Vilanova i la Geltrú, El Prat de Llobregat, Manresa, Vic, Tortosa, L’Hospitalet de Llobregat, Figueres, Gavà, Sabadell, Terrassa, Sant Cugat, Granollers i Mollet del Vallès.

 

El Servei Tècnic Punt de Trobada està destinat a atendre i prevenir, en un lloc neutral i transitori i en presència de personal qualificat, la problemàtica que sorgeix en els processos de conflictivitat familiar. Concretament, vetlla per assegurar la protecció dels infants durant el règim de visites de fills i filles en processos de separació o divorci dels progenitors o quan l’Administració n’assumeix la tutela.

 

Al 2011, a Catalunya es van atendre un total de 1.675 infants als diferents Punts de Trobada, que corresponen a 1.279 famílies.